Jutarnji list: 25. 02. 2006.

Đapić zaboravio kako se zove i gdje živi

Piše: Nikola Patković

OSIJEK - Osim što je zamolba predsjednika HSP-a i gradonačelnika Osijeka Ante Đapića za ponovni odabir teme magistarskog rada na Pravnom fakultetu u Splitu ocijenjena neozbiljnom i nepismenom, njezinom se autoru potkrala i jedna nevjerojatna činjenična greška koja cijelom slučaju daje dodatnu dimenziju.

Naime, Đapić je u zaglavlju zamolbe nakon svog imena i prezimena kao adresu stanovanja naveo Osijek, Vinogradska 50, iako je većini Osječana opće poznato da je gradonačelnik u vrijeme predavanja zamolbe imao prijavljeno prebivalište na adresi Kolodvorska 50, gdje je njegova roditeljska kuća u kojoj živi njegov brat s obitelji.

No, kako bi se otklonile sve nedoumice, ekipa Jutarnjeg uputila se jutros u Vinogradsku, ulicu na istočnoj periferiji grada, dakle na potpuno suprotnom kraju od Kolodvorske, koja se nalazi na zapadu Osijeka, u naselju Retfala.

Sam Đapić, koji je sada prijavljen u Ilirskoj ulici u Osijeku gdje je u studenom kupio stan, u telefonskom je razgovoru rekao da mu se vjerojatno potkrala greška koja je posljedica toga što je posljednjih godina promijenio nekoliko adresa.

- Zamolbu sam pisao na brzinu, pa mi se vjerojatno dogodila blokada, jer ne znam kako bih drugačije protumačio tu pogrešku. S Vinogradskom doista nikada ništa nisam imao - rekao je Đapić i dodao da je vjerojatno zbog toga u zaglavlju napisao i svoje krsno ime Ante, a ne službeno Anto, s čime inače redovito ima problema.

No, tko zna, možda od Đapićeve “magistarske adrese” profitiraju stanovnici jednog dijela Vinogradske, koji već godinama od Grada traže da im asfaltira cestu i riješi ih blatnjavog puta, a sada kad im je i gradonačelnik “u susjedstvu”, možda skrene pogled i na njihove zamolbe.

Vlasnica kuće u Osijeku: Tu ne živi nikakav Anto Đapić

Zbunjenost, iznenađenje i nevjerica. Tako bi se najbolje mogao opisati pogled koji nam je uputila starija gospođa nakon što smo pozvonili na vrata njezina doma u Vinogradskoj 50 i upitali je živi li tu gospodin Anto Đapić. Nakon što se malo pribrala od početnog šoka, žena je rekla: “Tu ne živi nikakav Anto Đapić”.

Kad smo joj pokazali preslik Đapićeve molbe, gdje u zaglavlju stoji “Ante Đapić, Osijek, Vinogradska 50”, samo je zaključila: To mora da je neka greška, nemam veze s njegovom obitelji. (N. Pa.)