Feral Tribune: 02. 03. 2006.

ĐAPIĆ ODAVNO TRAGA ZA "UDBAŠIMA"

Anto Đapić, lider HSP-a, ovih dana učestalo zabavlja javnost detektiranjem udbaša na splitskom Pravnom fakultetu: znate već, Đapić je ponovno htio magistrirati što je i zatražio od Fakulteta u pisanoj formi. Na Fakultetu su bili šokirani niskom razinom pristigla pismena, čak su i javno posumnjali da ga je Đapić uopće i poslao. Đapić im je, očekivano, odgovorio da su udbaši.

Ovdje ćemo tek podsjetiti da je Feral još krajem 1999. godine detaljno razotkrio kako su Anto Đapić, te njegov mentor i stranački kolega Boris Kandare, prepisali dio jedne Kandarine knjige i podvalili ga kao Đapićev magistarski rad. Podsjećamo tek da je nesretni Anto tada govorio kako to nije istina i da takve stvari pišu "udbaški novinari". Stanje mu se očito nije poboljšalo.

HSP PROTIV SLOBODE MEDIJA

Iako se stalno trse prikazivati najdosljednijima, najpoštenijima, najtolerantnijima... među političkim strankama u vodstvu HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije sve su primjetniji ispadi koji najavljuju burnu kampanju za predstojeće izvanredne izbore na jugu Hrvatske. Naime, čelnik Županijskog HSP-a Željko Kulišić iznenada je obolio, i to toliko da je "šokiran spoznajom" kako u vrlo slušanoj emisiji Hrvatskog radija-Radio Dubrovnika "Pogledi" urednika i voditelja Dubravka Cote, zamislite, gostuje predsjednica HNS-a Vesna Pusić. Nervozni Kulišić, naime, smatra da novinar Cota “ciljanim odabirom sugovornika preferira i podilazi svojim istomišljenicima iz stranaka ljevice” jer je, vjerovali ili ne, u istoj emisiji mjesec dana prije čelnice HNS-a gostovao i predsjednik SDP-a Ivica Račan. Šokirani Kulišić u pisanom priopćenju ističe kako je takav odabir gostiju “nečuven i skandalozan i za jednu privatnu radio postaju, a kamoli za državni radio” koji, tuži se gospar Željko, financiraju porezni obveznici.

Zanimljivo je da se Kulišićev šef Anto Đapić, koji, inače, skoro dnevno zasipa hrvatsku javnost raznim mudrim izjavama, kako to i dolikuje lažnom magistru, nije osjetio potrebu javno se oglasiti tim povodom. Možda i zato što je Kulišić svoje priopćenje, koje iznimno točno detektira demokratski profil autora, poslao s faksa dubrovačke Udruge gluhih i nagluhih...