Vjesnik: 08. 03. 2006.

Bandić uvodi kartice za nadzor

Od 2700 zaposlenika u Upravi ih ima oko 20 posto previše, tvrdi Bandić

Zaposlenicima gradske uprave odzvonilo je vrijeme za »zabušavanje«. Uskoro će dobiti tzv. smart kartice, koje će bilježiti njihovo kretanje i radne navike u svim zgradama gradske uprave, rečeno je na radnom sastanku gradonačelnika Milana Bandića s najbližim suradnicima, kojem su prisustvovali i novinari. Uz pomoć novog sustava gradonačelnik i pročelnici u svakom će trenutku znati u kojoj zgradi se nalazi svaki njegov zaposlenik, a bilježit će se i koliko je vremena proveo na poslu. Prema tome određivat će se i plaća.

Mladen Pezer, posebni savjetnik gradonačelnika za informatiku i komunikacije rekao je kako je taj sustav pod nazivom »I lock« već kupljen, ali se još nije uveo u zgrade gradske uprave.

Naime, na radnom sastanku gradonačelnik Bandić većinu vremena dijelio je »packe« svojim pročelnicima, objašnjavajući kako želi stati na kraj »neradu« gradskih službi. Rekao je kako od 2700 zaposlenika u upravi, »ionako ih ima oko 20 posto previše«. Bandić kaže kako se što prije mora osnovati Ured za građane, jer je njemu već dozlogrdilo da ga građani »hvataju za rukav« za svaki sitni problem. Dodao je da mu je dosta glumiti »damu s Mažuranićevog trga« i s građanima razgovarati po hodnicima Poglavarstva. Pročelnicima je poručio da svakog građana s problemom moraju primiti »kao ljude, a ne preko ... «, suzdržao se Bandić. Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić se, pak, požalila da je pojedini pročelnici ignoriraju i uopće ne odgovaraju na njene pozive.

Nakon radnog sastanka nekoliko pročelnika, novinarima je potvrdilo kako nisu ozbiljno shvatili Bandićeve kritike, već su sastanak okarakterizirali kao »predstavu za medije«.

Hrvoje Dorešić