Feral Tribune: 09. 03. 2006.

"GOTOVINA OSTAJE BEZ ADVOKATA" (2)

NOVE ĐAPIĆEVE MANIPULACIJE

Feral Tribune od 03. ožujka 2006. u komentaru urednika Ivice Đikića "Gotovina ostaje bez advokata" iznosi pravu pozadinu razloga zbog kojih još nijedan od Gotovininih branitelja nije dobio akreditaciju Haškog suda za obranu svoga klijenta. U svojoj dvoličnosti i bezobzirnosti prema generalu Gotovini njegovi tobožnji branitelji i podupiratelji otišli su toliko daleko da su se nakanili za svoje nepoštene rabote upotrijebiti planetarno kompromitiranog i međunarodnoj politici potpuno neprihvatljivog "magistra" Antu Đapića, kojega je svita naručila kao glavnog govornika na skupu potpore haškim optuženicima i generalu Gotovini, koji je zakazan za 18. ožujka 2006. godine u Čikagu.

Nakon što je od istih organizatora u zadnji čas "prošvercan" na Nacionalni molitveni doručak početkom veljače (s obrazloženjem da mu je to nagrada za dosljedno držanje u slučaju generala Gotovine), gdje se je sasvim slučajno preko predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića (vidi verificirani spisak suradnika jugoslavenske Udbe objavljen nedavno u svim bosanskohercegovačkim medijima) "ušlepao" na sastanak sa zamjenikom pomoćnika za resor međunarodne sigurnosti u Državnom tajništvu Stephenom Rademakerom, porasli su privremenom osječkom gradonačelniku apetiti pa je naprosto odlučio svoj nastup na skupu potpore haškim uhićenicima zamaskirati ponovnim sastankom, ovaj put ne u hotelu, već službenim prijemom u State Departmentu.

No, pri tom mu je kao i u bezbroj drugih prigoda ponovno "zablokirao" mozak, pa je zaboravio na svoju crnokošuljašku karijeru, ugrožavanje i narušavanje politike suradnje Republike Hrvatske sa Haškim sudom i krađu parlamentarne političke stranke radi gušenja parlamentarne opozicije i njezine potpune opstrukcije u korist HDZ-a a kasnije i Račanovog SDP-a. Đapić je zaboravio da se radi ometanja pravde u slučaju istrage o ratnim zločinima, krivotvorenja magisterija, desetljetnog nezakonitog življenja u državnom stanu za socijalne slučajeve kao obliku izravne korupcije (dok u manje od godine dana kupuje dva velika stana u Zagrebu i Osijeku), građenja vile za ljetovanje bez građevinske dozvole, krivotvorenje svojeg statusa u parlamentarnoj političkoj stranci, u SAD-u izravno ide na dugogodišnju robiju (kongresmen Rany Cunningham) osuđen na 8,4 godine zatvora radi primanja mita i korupcije 02. 03. 2006. unatoč statusa vijetnamskog ratnog veterana i dvadesetogodišnjeg statusa kongresnog zastupnika), a ne na sastanke sa državnim dužnosnicima.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861