Jutarnji list: 09. 03. 2006.

Đapić: Odustajem od magisterija

ZAGREB - Šef HSP-a Ante Đapić odustao je od plana da izradi novi magistarski rad i tako konačno stekne akademsku titulu koju su mu oduzeli zbog plagiranja.

- Ta priča je za mene do daljnjega završena - rekao je jučer Đapić koji je objasnio da je problem nastao zbog reakcije Pravnog fakulteta.

- Htio sam staviti točku na i u priči o svom magistarskom radu, ali formalni predstavnici Pravnog fakulteta nisu mi htjeli omogućiti da to učinim u normalnim uvjetima - rekao je Đapić.

Prije otprilike mjesec dana Đapić je odlučio završiti poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu u Splitu. No, njegov zahtjev izazvao je, šest godina nakon afere s prvim magistarskim radom, novu aferu. Dekan Pravnog fakulteta Dragan Bolanča odmah je izjavio da Đapić zahtjevom za izradom novog magisterija priznajc kako je falsificirao prošli magistarski rad. Zatim su s Pravnog fakulteta upozorili da je zahtjev napisan s velikim brojem pravnih grešaka, a i da je nepismen. Đapić im nije ostao dužan pa je izbila javna polemika. Prije nekoliko dana Đapić je dobio od Fakulteta odgovor u kojem mu nalažu da podnese novi zahtjev. Đapić je, međutim, pretpostavio da bi i taj njegov zahtjev vjerojatno bio dostavljen medijima.

- Ne želim da me se opet ismijava u medijima. Ne želim se ponovno dovoditi u poziciju da moji dopisi koji su privatne naravi budu predmetom ironije, podsmijeha i vrijeđanja - rekao je šef HSP-a.

A. Plišić