Glas Istre: 13. 03. 2006.

USPRKOS PROBLEMIMA, BRANIMIR GLAVAŠ I ANTO ĐAPIĆ TVRDE DA NJIHOVA KOALICIJA NIJE U KRIZI

Gradonačelnik traži bolji tretman u Glasu Slavonije

ZAGREB - Unatoč ovotjednim sitnijim čarkama, osječka koalicija Ante Đapića i Branimira Glavaša, tvrde obojica, nije u opasnosti.

- Naša suradnja nije ni dolazila u pitanje. Koalicija nije u krizi, ali su nam potrebni razgovori i raščišćavanje određenih problema kako do krize ne bi ni došlo. S tim da moramo razgovarati iza zatvorenih vrata, a ne preko medija - kazao je jučer osječki gradonačelnik Anto Đapić.

Sličnog je mišljenja i Glavaš, koji također odbacuje nagađanja da se bliži kraju njegova suradnja s pravašima na području Osječke županije. Izvor povremenih problema su, smatra, njihovi ljudi iz drugog plana.

- I moji i Đapićevi suradnici iz drugog i trećeg ešalona neiskusni su, ponekad se ne snalaze najbolje pa dolazi do problema u njihovoj komunikaciji. No, to nisu razlozi za razvrgavanje naše koalicije. Ni meni ni Đapiću to ne treba - objašnjava Glavaš. Osječki župan s njegove liste, Krešimir Bubalo, jučer je na sjednici županijske skupštine odgovorio vijećniku HSP-a Vladi Jukiću da će se na gradskom trgu sigurno postaviti spomenik Anti Starčeviću. Tako je, čini se, s dnevnog reda skinuta županova ideja da se prethodno provede javna rasprava o spomeniku, čemu se Đapić protivio.

- Vlast ne može pitati građane o svakoj sitnici jer smo ih onda trebali konzultirati i, primjerice, prije poskupljenja komunalnih naknada. Građani na izborima određuju tko će biti na vlasti i taj onda preuzima odgovornost za donošenja odluka - napominje Đapić.

Ostaje, međutim, neriješen problem tretmana gradonačelnika Osijeka u lokalnim medijima, u prvom redu Glasu Slavonije i TV Slavoniji. Đapić je uvjeren da u tim glasilima nema status kakav zaslužuje.

- Želim samo ravnopravnost s kolegama iz Glavaševe liste. Ja sam gradonačelnik i u gradskim bih medijima morao imati tretman kakav, primjerice, uživaju Đurđa Adlešić u Bjelovaru ili Ivan Čehok u Varaždinu. A ne da mi se vade rečenice izvan konteksta i na osnovi toga ismijava i naziva nedemokratom. Uvijek sam bio korektan prema medijima i tražim da se i oni prema meni profesionalno ponašaju. Ako neće biti tako, mogu proglasiti silenzio stampa za Glas Slavonije, a zna se i da gradska uprava sufinancira te dnevne novine kroz oglase - upozorava predsjednik HSP-a.

D. CIGLENEČKI