Večernji list: 18. 03. 2006.

Srbi odlučili izaći na ulice kako bi rekli ne tužbi protiv SiCG

Prosvjedi protiv tužbe BiH: Srbi na ulicama

Autor: Branka STEVANDIĆ

BANJALUKA - Stotinjak Banjolučana bilo je jučer u prosvjednoj šetnji na ulicama toga grada organiziranoj povodom tužbe BiH protiv SiCG, dok će veliki prosvjedni miting protiv podnesene tužbe u kojoj se SCG tereti za agresiju i genocid biti organiziran danas u Bijeljini.

Na mitingu se očekuje nekoliko desetina tisuća građana RS. koji će javno pokazati da se protive toj tužbi i da je smatraju nelegalnom i nelegitimnom, kazao je predsjednik Srpskog pokreta nevladinih organizacija (SPONA), koji je organizator mitinga, Branislav Dukić.

On je kazao da spomenuta tužba predstavlja vraćanje na 90-e godine i želju za stvaranjem unitarne BiH, koju srpski narod ne želi. "Ono što se dogodilo u BiH bio je vjerski, građanski rat, koji je želio muslimanski narod, kako bi u srcu Europe stvorio islamsku državu", kazao je Dukić.

Tužba BiH protiv SiCG je tužba bošnjačkog naroda protiv srpskog naroda i RS, dodao je. Rekao je da će na miting doći građani iz svih dijelova BiH i najavio da će govoriti i predsjednik RS Dragan Čavić, predsjednik Vlade RS Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Borislav Paravac.