Večernji list: 21. 03. 2006.

VIJEĆE HRT-a Direktorica Tanja Šimić o pismu bivšeg ministra:

Tanja Šimić: Neće mi Hebrang uređivati program

Autor: Božena MATIJEVIĆ

Andrija Hebrang ne može uređivati program HTV-a i određivati shemu! Serijal o sanitetu u Domovinskom ratu dva je puta sniman jer je u prvobitnoj varijanti loše i neprofesionalno napravljen pa smo morali naknadno angažirati redatelja iz kuće. Da nije uložen taj dodatni napor za poboljšanje serije, ne znam kako bi ona ugledala svjetlost dana.

Zapravo, vjerojatno bi ugledala naporom i intervencijama nekih ljudi, ali je pitanje bi li je onda ekipa s HTV-a potpisala komentirala je u pauzi sjednice Vijeća HRT-a direktorica programa HTV-a Tanja Šimić pismo Andrije Hebranga upućeno ravnatelju Galiću u kojem početak emitiranja navedenog serijala petkom u 16 sati smatra sramotnim terminom.

Napadi Latina

Predsjednik Vijeća HRT-a Zdenko Ljevak jučer nije želio komentirati Hebrangovo pismo uz obrazloženje da ga još nije vidio. Inače, tijekom tjedna na istom programu u 16 sati emitiraju se: Oprah show, Euromagazin, Znanstvena petica, Potrošački kod, strani i domaći dokumentarci...

Uz optužbe da pojedine tiskovine provode mobbing i medijski linč na neke članove Vijeća HRT-a, (Nada Gaćešić-Livaković monstruoznim je napadom na sebe proglasila izjave Denisa Latina kojima ju je proglasio gazdaricom HTV-a), na jučerašnjoj se sjednici dosta govorilo o prikrivenim reklama u TV emisijama, a posebno su spomenute one Gorana Milića. Ravnatelj Galić je priznao da je program time "zaražen" pa je prije tri mjeseca započela izrada Kodeksa kojim bi se spriječile neizravne reklame.

Galićeva podrška

One postaju sredstvo rada i jedan oblik preživljavanja i nekih ovdje u kući, ali i nekih vanjskih malih produkcijakih tvornica. Velik je to problem i mi ga pokušavamo sasjeći. Oštro ćemo to sankcionirati kazao je Galić.

U za javnost zatvorenom dijelu sjednice vijećnici su iz trećeg pokušaja prihvatili izvješće o vanjskoj produkciji, dok je Galić podržao ostanak Marije Nemčić na mjestu ravnateljice HTV-a, a oboje su zatim podržali direktoricu programa televizije Tanju Šimić i informativnog šefa Vladimira Rončevića, ipak od njih zatraživši određene organizacijske promjene i bolju komunikaciju s podređenima i nadređenima.