Vjesnik: 31. 03. 2006.

Bandić: Sveučilišnu bolnicu zaustavila bivša vlada!

Za gradnju Rebra dalo se 75 milijuna eura, a još toliko dat će se za opremanje novih zgrada. S tim se novcem bez problema mogla početi gradnja Sveučilišne bolnice, rekao je Bandić

ZAGREB - »Gradnju Sveučilišne bolnice u Blatu zaustavila je odluka bivše vlade da se proširi bolnica Rebro«, izjavio je u četvrtak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na sjednici zagrebačke gradske skupštine odgovarajući na optužbe zastupnika Borisa Mikšića da gradska vlast ništa ne čini kako bi se ta bolnica sagradila do kraja.

»Za gradnju Rebra dalo se 75 milijuna eura, a još toliko novca dat će se za opremanje novih zgrada. S tim se novcem bez problema mogla početi gradnja Sveučilišne bolnice«, izjavio je Bandić. Gradonačelnik je rekao da zbog te odluke i dalje »na ledu« ostaje 314 milijuna maraka, koliko su iz doprinosa za gradnju Sveučilišne bolnice do sada dali Zagrepčani.

Prema Bandićevim riječima, za završetak Bolnice potrebno je još oko 290 milijuna eura, a njezin završetak zajednički je projekt Grada i Sanaderove vlade.

»Čekamo odluku sadašnje vlade o budućoj namjeni i sadržaju te bolnice i nadamo se da ćemo je, nakon dugih 16 godina, napokon početi graditi«, kazao je Bandić.

U SDP-u u četvrtak nisu htjeli komentirati ovaj Bandićev istup, uz obrazloženje da tek trebaju vidjeti što je točno i u kojem kontekstu Milan Bandić izjavio.

Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a, kazao je pak kako bi volio da Ivica Račan komentira Bandićeve izjave, te da smatra kako je riječ o unutarstranačkim razmiricama. »To što Bandić kaže je najveća glupost i apsolutno nije istina«, kazao je Ferenčak.

Pravaš Tonči Tadić Bandićevu izjavu nije želio komentirati.

Tomislav Marinović