Vjesnik: 04. 05. 2006.

Bagić završio u bolnici

ZAGREB - Bivšem tajniku Ureda predsjednika RH, Željku Bagiću, u utorak oko 11 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj lakše ozlijeđen.

Kako doznajemo u PU zagrebačkoj, Bagić se svojim motociklom »ducati 1000« vozio Ulicom grada Mainza u smjeru istoka. Dolaskom do križanja sa Slovenskom, 27-godišnji vozač »renault megana« naglo je zakočio i pokušao se prestrojiti. Najvjerojatnije zbog nedovoljnog razmaka, Bagić nije uspio zaustavi svoj motocikl i zabio se u stražnji dio »renaulta«. Nakon udara Bagić je pao na kolnik. Kolima hitne medicinske pomoći prevezen je u KB Sestara milosrdnica na Odjel traumatologije.

Kako nam je rekao šef Odjela traumatologije KB Sestara milosrdnica, dr. Aljoša Matejčić, ozlijeđeni Bagić je odmah podvrgnut operacijskom zahvatu. »Izvršena je laksacija ključne kosti u ramenu, a nakon operacije pacijent se osjeća dobro. Tijekom sutrašnjeg dana moguće je otpuštanje pacijenat na kućnu njegu«, rekao nam je dr. Matejčić.

U kratkoj izjavi, Bagić nam je rekao da je zadovoljan smještajem u bolnici. O prometnoj nesreći samo je kratko dodao da je motocikl kupio nekoliko dana prije 1. svibnja i da ga je namjeravao registrirati upravo na dan kada mu se dogodila nesreća. Dodao je da je u vrijeme nesreće vozio polako i da je na glavi imao kacigu. Vozač »renaulta« nazvao ga je već nekoliko puta, uplašen radi njegovih ozljeda, no » poručio sam mu da ćemo, kada izađem iz bolnice, popiti kavu i sve dogovoriti«. Doznali smo da je Bagića tijekom dana u bolnici posjetio Ivo Pukanić.

U PU zagrebačkoj tvrde da će protiv sudionika te prometne nesreće biti podnesene prekršajne prijave.

[Zvonimir Kosinjski]