Večernji list: 06. 05. 2006.

SDP Zagrebački gradonačelnik kritiziran zbog autokratskog vladanja i kadrovske politike

Milan Bandić napadan zbog Nenada Ivankovića

– Mi nismo monolitna partija, kod nas se odluke donose na demokratski način – izjavio je Milan Bandić nakon sjednice zagrebačkog SDP-a. No, monolitna je bila Bandićeva odlučnost da nijednom riječju ne progovori o kritikama koje su mu uputili predsjednik stranke Ivica Račan i drugi članovi Glavnog odbora. Navodno su Bandiću i Slobodanu Ljubičiću, predsjedniku uprave komunalnog holdinga, upućene oštre kritike zbog odabira Nenada Ivankovića za glasnogovornika holdinga.

– Neka me smijene zbog toga. Čovjek je dugo bio novinar i glavni urednik Vjesnika i zna posao, a oni govore samo o njegovoj bivšoj stranci i parolama o siru i vrhnju – rekao je Ljubičić nakon što je izašao usred zasjedanja. Ipak, ni Ljubičić ni Bandić nisu, čini se, dobili nikakve sankcije zbog odabira čovjeka dijametralno suprotnih političkih stavova od SDP-ovih. Bandića su kritizirali i mlađi članovi SDP-a koji su mu, kao i na izbornoj konvenciji, prigovarali zbog autokratskog načina vladanja i samoreklamiranja.

Majstor je za to da izbjegne metak – potužio se jedan od njih nakon sjednice koja je trajala čak dva sata dulje nego što je bilo predviđeno. Nakon tolikog kašnjenja oznojeni Bandić održao je trominutnu konferenciju za tisak na kojoj se, iako je bio najavljen, nije pojavio predsjednik SDP-a Ivica Račan. Bandić je najavio da je zagrebački SDP spreman dati puni doprinos u SDP-ovu pokušaju da na sljedećim parlamentarnim izborima ponovno osvoji vlast. – Vrijeme je da predsjednik SDP-a ponovno preuzme kormilo države jer su sve oči uprte u SDP – rekao je Bandić.(Vo.M.)