Slobodna Dalmacija: 07. 05. 2006.

NOVA STRANKA U OSIJEKU OSNOVAN HRVATSKI DEMOKRATSKI SAVEZ SLAVONIJE I BARANJE

Đapić: U srijedu ću biti uz Glavaša u Saboru

OSIJEK - U Osijeku je jučer osnovana nova politička stranka - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), za čijeg je predsjednika izabran osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje, rekao je Bubalo, jest stranka mladih i obrazovanih ljudi, a bit će najjača stranka na tom području i šire jer ’odmah počinje s pripremama za parlamentarne izbore’.

Dodao je kako se više nijedna odluka na državnoj razini neće moći donositi bez HDSSB-a, posebice kada je u pitanju Slavonija i Baranja.

— Prošli smo teški i krvavi rat te dali najveće žrtve, a danas nas se proziva i pritom zaboravlja na ubijene civile u Osijeku, Aljmašu, Dalju i Erdutu. Znali smo se obraniti u ratu, a znat ćemo i danas od svih struktura državne vlasti kojima ne odgovara činjenica da je na proteklim lokalnim izborima najveći pobjednik bila Nezavisna lista Branimira Glavaša. Zato smo 'kost u grlu' i prijeti nam se rušenjem gradske i županijske vlasti, demokratski izabrane na izborima — rekao je Bubalo.

Predsjednik udruge HDSSB-a Branimir Glavaš poručio je kako se varaju oni koji prognoziraju da će nestati udruga ako ga se uhiti jer se njezino članstvo svakodnevno povećava, a trenutačno ima 7600 članova.

— Poručujem da sam uvijek iz svih bitaka izlazio kao pobjednik, a obećajem da ću čista obraza izići kao pobjednik i iz ovoga rata koji se vodi protiv mene kao politički montirani proces koji su pokrenuli Vladimir Šeks, Ivo Sanader i Tomislav Ivić — rekao je Glavaš.

Gost na skupu, predsjednik Hrvatske strake prava i osječki gradonačelnik Anto Đapić u svom je govoru dao potporu Glavašu.

— Kada se u srijedu u Saboru bude odlučivalo o skidanju imuniteta Branimiru Glavašu, imat ćete moju potporu — poručio je Đapić.