Vjesnik: 08. 05. 2006.

HSLS će tužiti Glavaša zbog kleveta

Oporbenim vijećnicima onemogućeno je da na sjednicama iznose svoje stavove i odgovore na laži i optužbe predsjednika Gradskog vijeća Osijeka Branimira Glavaša, kazao je Bučević ocijenivši to nedopustivim

Burna sjednica Gradskog vijeća Osijeka, održana u petak, svoj će epilog, prema svemu sudeći, dobiti na sudu. Kako je u subotu najavljeno na konferenciji za novinare, osječki ogranak HSLS-a tužit će predsjednika Gradskog vijeća Branimira Glavaša, zbog kleveta i uvreda izrečenih tijekom sjednice.

Prema riječima predsjednika osječkoga HSLS-a Vladimira Bučevića, sjednice Gradskog vijeća »počele su se pretvarati isključivo u predstavu namijenjenu promociji Branimira Glavaša gdje ostali vijećnici glume samo kulise da bi se stvorio dojam demokratičnosti, dok se onim vijećnicima koji nisu poslušnici prekida izlaganje, prijeti istjerivanjem iz vijećnice, a u konačnici ih se i vrijeđa«.

»Oporbenim vijećnicima onemogućeno je da na sjednicama iznose svoje stavove i odgovore na laži i optužbe predsjednika Gradskog vijeća«, kazao je Bučević ocijenivši to nedopustivim.

Konferenciji za novinare nazočili su i HDZ-ov gradski vijećnik Srećko Jelinić te HSS-ov vijećnika Marko Josipović, koji su ocijenili da je Glavaševo vođenje sjednica »krajnje nedemokratsko«. »On vrijeđa, prekida vijećnike u govorima i odskače od dnevnog reda«, objasnio je Jelinić.

Predstavnici oporbe izrazili su i nezadovoljstvo činjenicom da se sjednice Gradskog vijeća održavaju rijetko iako postoje uvjeti za njihovo češće održavanje.

»Zbog velikih razmaka između sjednica, dnevni red bude tako pretrpan da članovima vijeća onemogućava kvalitetan rad«, rekao je Bučević dodavši kako je svih 12 oporbenih vijećnika nakon sjednice u petak potpisalo zahtjev za održavanje tematske sjednice o poslovanju gradskih tvrtki - Gradskog prijevoza putnika i Vodovoda.

Maja Sajler