Večernji list: 10. 05. 2006.

VELIKA GORICA Na burnoj konstituirajućoj sjednici HDZ iznio teške optužbe na račun dogradonačelnika

HDZ: Beus je udbaš

Autor: Iva PULJIĆ-ŠEGO

Unatoč protivljenju oporbenog HDZ-a, jučer je na vrlo burnoj konstituirajućoj sjednici za velikogoričkog gradonačelnika izabran Tonino Picula (SDP), za predsjednicu Gradskog vijeća Vesna Škare-Ožbolt (DC), a za zamjenika gradonačelnika Goran Beus Richembergh (HNS).

Oprostio svinjariju

Jedanaest vijećnika HDZ-a poduprlo je samo izbor zamjenice gradonačelnika Vesne Marijetić (DC) te dvoje potpredsjednika vijeća Nevenke Rape i dr. Stjepana Kundića. Vijećnici HDZ-a Ante Šimunović i Krešo Hubak tijekom cijele sjednice nebrojeno su puta dizali ruku zbog povrede poslovnika, radi ispravka netočnih navoda... Najteže riječi pale su na račun dogradonačelnika Gorana Beusa Richembergha za kojeg je hadezeovac Ante Šimunović ustvrdio da je od 84. do 89. godine bio suradnik Udbe.

Nakon što je jedan dnevni list objavio navodni popis suradnika Udbe na kojem je bio i Goran Beus, pronašli smo Mladena Šupu koji je spreman posvjedočiti da je Beus zaista bio suradnik Udbe ustvrdio je Šimunović. Dogradonačelnik Beus Richembergh najprije je zahvalio HDZ-u jer su mu, kaže, zbog takvih tvrdnji u predizbornoj kampanji podigli ugled.

Riječ je o vašoj nenormalnoj fiksaciji. Sve što ste rekli izmišljotine su i laži, ali ja ću vam oprostiti ovu svinjariju zaključio je on. Neumorni dvojac Hubak-Šimunović nastavio je sipati kritike i na račun V. Škare-Ožbolt i Tonina Picule. Za nju je Hubak ustvrdio da HDZ ne može poduprijeti njezin izbor za predsjednicu Vijeća jer ona ne živi u Gorici te ne može uvijek biti na raspolaganju Velikogoričanima. Za Piculu su pak rekli da je u prošlom mandatu napravio katastrofalan rebalans proračuna i prenapuhao ga za 39 milijuna kuna, da je na posao dolazio tek u deset sati...

Žalosni Šimunović

V. Škare-Ožbolt kazala je pak da HDZ ne bi iznosio takve pritužbe da je DC s njim koalirao. Picula je pak na objede hadezeovaca rekao da oni jednostavno ne mogu prihvatiti to da ih je on porazio dvaput u godinu dana te se zato služe neistinama.

Hadezeovci su prosvjedovali jer, tvrde, nisu u ključnim odborima dobili broj članova razmjeran njihovu izbornom rezultatu. Stvarno je žalosno to što radite poručio je vladajućima Šimunović i dodao da će uputiti predstavku Središnjem državnom uredu za upravu.