Jutarnji list: 15. 05. 2006.

Filipović: Komunisti u HSS-u vratili kažnjavanje zbog verbalnog delikta

Piše: L. Crnčević

DUBROVNIK - Nisam znao da u 21. stoljeću ljude još kažnjavaju zbog verbalnog delikta - komentirao je Marinko Filipović svoje isključenje iz HSS-a, stranke kojoj je godinama bio na čelu na jugu Hrvatske.

Filipovića je nakon raspuštanja županijske organizacije na čijem čelu bio, isključio povjerenik Astrid Stermasi kojega je imenovala stranka. Povjerenik je takvu mjeru obrazložio činjenicom da je Filipović posljednjih dana naštetio ugledu stranke blateći je po medijima, izjavljujući kako se HSS-om upravlja iz SDP-a i HDZ-a te kako je predsjednik stranke Josip Friščić marioneta, a strankom zapravo upravljaju Ante Markov i Božidar Pankretić. Filipović danas nije štedio ni Stremasija.

- Taj je mali pao s Marsa i ne zna što čini - obrušio se Filipović na imenovanog povjerenika HSS-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

- Ne mogu se neke odluke donositi dok ne završe žalbeni postupci, ali se ničemu i ne čudim jer HSS više nije stranka u koju sam ušao 1989. godine. Ne mogu me izbaciti iz stranke ljudi koji su još tada bili članovi Saveza komunista. No, činjenica je da im se jako žuri i da će tu još biti cirkusa - rekao je Filipović.

Dodao je i da je mnogo nezadovoljnih i u državi i u HSS-u te kako će on pomoći “da se neke stvari dogode”.

- Mene ne zanimaju nikakva rukovodeća mjesta, što god tko govorio i mislio. Puno su me puta zvali da promijenim stranku, na što nisam pristajao jer HSS i nauk braće Radić iz mene ne može nitko izbaciti. A u sadašnjem HSS-u ništa od toga nije ni ostalo - ogorčen je bio Filipović koji danas nije komentirao nagađanja o tome da se sprema na osnivanje nove stranke.