Glas Istre: 14. 05. 2006.

VESNA ŠKARE-OŽBOLT O SLUČAJU »GLAVAŠ«

Što ako istraga dođe do Šeksa?

ZAGREB - Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt optužila je jučer HDZ da je aktualizirao slučaj »Glavaš« kako bi poboljšao izborni rezultat u Slavoniji na sljedećim parlamentarnim izborima te se upitala što će se dogoditi ako istraga o ratnim zločinima dođe do predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

- Više je nego izvjesno da će o pobjedniku izbora odlučivati Slavonija. Da je to tako, pokazuje ova velika agresija HDZ-a, prvo kada je htio uništiti DC, koji ima jake korijene u Slavoniji. A da je ta bitka za sljedeće izbore toliko važna, pokazuje i slučaj s Glavašem i njegovom strankom. Iako pravosudni proces teče godinu dana, politika se nadovezala na njega. Cilj je uništiti Glavaševu stranku, prikupiti njegove glasove i do izbora oporaviti HDZ u Slavoniji, rekla je Škare-Ožbolt na sjednici Glavnog odbora DC-a. Dodala je da je »vladajućoj koaliciji najmanje stalo do pravne države« te naglasila da se slučaj »Glavaš« trebao već odavno riješiti.

- Premijer je samo bolja, zanimljivija slika Jadranke Kosor, koja se kada vidi problem - rasplače. A premijer kada vidi problem počne zabavljati naciju drugim stvarima. Drago mi je da je igrao nogomet i zabio golove, ali bih više voljela da zabije koji gospodarski gol, rekla je Škare-Ožbolt. Dodala je da »nijedna reforma nije uspjela jer se premijer uplaši svake kritike«.

- Mi se pitamo hoće li to sve završiti samo na Branimiru Glavašu? Ili na ljudima koji su, barem u svojim životopisima, navodili da su bili njegovi šefovi. Da su bili javni tužitelji, potpredsjednici Vlade za unutarnju politiku. Hoće li pravosuđe nastaviti, upitala se Škare Ožbolt.

Z. C.