Glas Istre: 16. 06. 2006.

SUSRET BRANIMIRA GLAVAŠA S NOVINARIMA U POVODU INTERVJUA VLADIMIRA ŠEKSA

Ako Šeks nije bio u ratu, neka vrati generalski čin

Vesna Škare-Ožbolt nije imala ništa s Granićevim progonom, poručio je Glavaš

OSIJEK - U našem odnosu uvijek sam ja bio taj koji je činio usluge. On nikada, od kada je otišao u Zagreb, nije imao svoju bazu, a preživio je na umjetnom disanju što sam mu ja omogućio. Nikada nikoga nisam ništa molio, a ponajmanje moralnu nakazu kao Vladimira Šeksa - poručio je jučer nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš iz Osijeka. Naime, nakon povratka iz Berlina s utakmice između Hrvatske i Brazila, Glavaš je pozvao osječke novinare, umjesto na najavljenu konferenciju za novinare, na neformalnu kavu, a glavna tema razgovora bio je intervju s Vladimirom Šeksom, predsjednikom Sabora, objavljen u posljednjem broju Nacionala, u kojem Šeks tvrdi kako ga je Glavaš molio da spriječi pokretanje postupka protiv njega.

Što se tiče samog intervjua i ostalih članaka o zastrašivanju svjedoka i ostalom, Glavaš poručuje da se radi o politički instrumentaliziranim medijima kojima je cilj isprovocirati njegovu riječ više, a kako bi Vlada (HDZ) dobila opravdanje za njegovo pritvaranje.

- No, za razliku od Šeksa, ja sam uvijek trijezne glave. Iako mi prijeti pritvor dogovoren na Sanaderovom rođendanu, iza svake svoje riječi stojim i neću zašutjeti - poručio je Glavaš.

Šeksa je, inače, pozvao i da vrati sve počasti, lente i odličja te generalski čin, jer ako nije sudjelovao u Domovinskom ratu, kako sam tvrdi, nije ga ni zaslužio.

Osvrnuo se i na Šeksove izjave koje se odnose na Vesnu Škare-Ožbolt i njezinu ulogu u procesu protiv Mate Granića. »Škare-Ožbolt nije imala ništa s Granićevim progonom, to je skuhano u HDZ-ovoj kuhinji. To jasno govori o kakvoj se moralno izopačenoj osobi i vladajućoj strukturi radi«, kaže Glavaš.

M. MIHALJEVIĆ