Jutarnji list: 17. 06. 2006.

HDZ-ovci Pintariću zamjeraju sastanke sa SDP-ovom županicom

Piše: Mate Piškor

SISAK - Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić (HDZ) doživio je žestoke kritike u svojoj stranci nakon objave izvještaja o zajedničkoj press konferenciji sa županicom Marinom Lovrić (SDP) i kritike Vladina maćehinskog odnosa prema Sisku.

Kako doznajemo, dužnosnici Gradskog odbora HDZ-a zamjeraju Pintariću česte sastanke sa županicom i podsjećaju ga da se nikada nije tako često sastajao s vodstvom županije u vrijeme dok je HDZ bio na njezinu čelu. Jedan gradski HDZ-ov dužnosnik dodaje da je općepoznata stvar da se Pintarić ponaša kao HDZ-ovac samo kada su izbori, a u međuvremenu, kada je na vlasti, voli solirati.

Neslužbeno doznajemo da je osim kritika lokalnih HDZ-ovaca, Pintarić doživio žestoko “sapunanje” od glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka. Sam Pintarić opovrgava “sapunanje” iz središnjice HDZ-a.

- Znam točno tko to govori, a podsjećam ih da je zadaća gradonačelnika osigurati razvoj grada. Sastanaka s bivšom garniturom na vlasti u Županiji nije bilo previše - rekao je Pintarić. U središnjici HDZ-a danas nismo uspjeli dobiti komentar cijelog slučaja, jer je glavni tajnik Jarnjak stalno bio na sastanku.

Županica Lovrić i gradonačelnik Pintarić zatražili su 2. lipnja da Nadzorni odbor Valjaonice cijevi Sisak povuče odluku o prenošenju imovine u vlasništvo Fonda za privatizaciju jer prije toga s Gradom Siskom nije dogovoren način plaćanja 10 milijuna kuna duga koje Valjaonica duguje za komunalnu naknadu Sisku. U Vladi godinama na rješenje čeka i pitanje Rakova polja, vojarne Barutana i još mnogo toga.

Marina Lovrić danas je izjavila kako je zgrožena činjenicom da je zbog brige za Sisak i njegov razvoj gradonačelnik Siska dobio po nosu iz vrha HDZ-a.

- Posao gradonačelnika i županice je da skrbe i rade u interesu grada i županije i svih građana. Naš je nastup bio tome usmjeren i čudi me što HDZ-u smetaju naša nastojanja da smanjimo jaz u razvijenosti između ostatka Hrvatske i naše županije - rekla je M. Lovrić.