Jutarnji list: 19. 06. 2006.

Vesna Škare-Ožbolt: Glavaš je morao biti pritvoren

ZAGREB - U slučaju Osijek jasno je da se ni sada neće mnogo više postići jer Branimir Glavaš i dalje slobodno šeta ulicom - rekla je Vesna Škare-Ožbolt u jučerašnjoj emisiji “Nedjeljom u dva”, dodavši da je u tom slučaju ionako dosta stvari čudno i neprihvatljivo.

- Kad je riječ o teškom zločinu, bez obzira na to o kome se radi, zatvor je obvezujući, a ako se uz njega vezuju svjedoci, može se prepostaviti da će ta ista osoba ponovno ubiti. Naravno, ako ta osoba ima potporu premijera države, nema objektivnog suđenja niti pravne države za kojom težimo - istaknula je Škare-Ožbolt. Predsjednica DC-a demantirala je optužbe Vladimira Šeksa da je osvetnički pristupila prema Mati Graniću te da je lažirala proces.

- Neka se Šeks u Saboru bavi činjenicom o dilanju i podjeli novca, a ne sa mnom - ustvrdila je bivša ministrica.

Na pitanje smatra li da sadašnja ministrica Ana Lovrin nastavlja započetu reformu pravosuđa, Škare-Ožbolt je istaknula kako se sadašnja ministrica “utopila u Vladu”.

- Lovrin nije nigdje prisutna svojim stavom i Sanader govori u njeno ime - rekla je Škare-Ožbolt i ocijenila da Sanader ima kontrolu nad medijima i ne dopušta da se ružno o njemu govori.

(I. V.)