Jutarnji list: 23. 06. 2006.

Građani prijavili političare koji nisu platili put i kartu za SP

ZAGREB - Saborsko Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ovih je dana primilo brojne dojave građana koji su svoje lokalne dužnosnike, zastupnike i ostale visokopozicionirane političare sreli u njemačkim gradovima u kojima se igraju utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva ili su ih vidjeli na malim ekranima kako navijaju za našu reprezentaciju.

Građani su postavili pitanje tko je političarima platio put i smještaj te karte za utakmice i nije li se koji od njih našao u sukobu interesa.

- Usmene prijave nisu temelj za postupanje Povjerenstva, ali ako netko pismeno podnese prijavu, anonimno ili pod svojim imenom, Povjerenstvo će to istražiti - rekao je predsjednik Povjerenstva Josip Leko. Dodao je da će već idućeg tjedna Povjerenstvo donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak provjeravanja mogućeg sukoba interesa za dužnosnike čije su navijačke sklonosti mediji popratili.

Pritom se apostrofira slučaj ministra poljoprivrede Petra Čobankovića za kojeg je u medijima objavljeno da je u Nürnbergu na utakmici s Japanom bio poseban gost T-Mobilea koji ga je opskrbio i navijačkim rekvizitima.  (T. L.)