Slobodna Dalmacija: 26. 06. 2006.

SKANDAL U HVARU - SPLITSKI ČLAN HSLS-a NASILNO REAGIRAO ZBOG "NEUGODNIH" FOTOGRAFIJA DIREKTORA CROATIA OSIGURANJA ’ŠTITEĆI’ HRVOJA VOJKOVIĆA

AGRESIVNI LIBERAL NAPAO FOTOREPORTERA SLOBODNE

MIROTVORAC JERKOV Napad je zaustavio predsjednik splitskoga Gradskog vijeća Željko Jerkov, koji se ispriječio između Vojkovićeva prijatelja Ljube Srhoja i fotoreportera Jadrana Babića. Do sukoba je došlo zbog fotografiranja Vojkovića, koji se na javnome mjestu ponašao krajnje intimno s mladom crnokosom djevojkom pod utjecajem alkohola

HVAR - Neprilično ponašanje predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića, koji je bio pod vidljivim utjecajem alkohola, tijekom ranih jutarnjih sati sa subote na nedjelju na otvaranju hvarskog hotela Riva, kulminiralo je napadom njegova prijatelja i kolege iz HSLS-a, Splićanina Ljube Srhoja, na fotoreportera Slobodne Dalmacije Jadrana Babića.

Napad u vrtnom restoranu hotela Riva je, prije nego što se pretvorio u pravi fizički sukob, zaustavio predsjednik splitskoga Gradskog vijeća Željko Jerkov. On se ispriječio između Babića i Vojkovićeva prijatelja, koji je također bio pod utjecajem alkohola, naredivši agresivnom Splićaninu da zbog neprimjerenog ponašanja napusti još uvijek pun prostor hotelskog vrtnog restorana.

Zaštitari izveli Srhoja

Srhoj, koji je odnedavno upravo preko Vojkovićevih jakih poslovnih veza iz Splita prešao u Zagreb, počeo se verbalno opirati Jerkovu, nakon čega je reagiralo nekoliko zaštitara, koji su bahatog Splićanina izveli na prostor hvarske rive. Do sukoba je došlo zbog Babićevih fotografija koje su za Vojkovića bile krajnje kompromitirajuće: na ležaju u vrtnom restoranu, dakle na javnome mjestu prepunom uzvanika i šetača s hvarske rive, ponašao se krajnje intimno s mladom crnokosom djevojkom koja je bila vidljivo pod utjecajem alkohola.

PRIJETNJE Uništi te fotografije! Evo dvije tisuće eura, odmah ćemo isplatit. Vojković je taman u brakorazvodnoj parnici, nemoj mu to radit. U protivnom ću ti razbit fotoaparat — počeo je Srhoj uvjeravati Babića, a dva je puta lagano udario fotoreportera čelom u čelo. Srhoj je Babiću izjavio kako je za zaštitu svoga prijatelja Vojkovića spreman i ubiti

Ponašanje neprimjereno za čelnog čovjeka ugledne kuće šokiralo je goste na otvaranju hotela. Vojković i djevojka u svom zanosu nisu ni primijetili pravi triler koji se nastavio nakon što je njegov splitski "čuvar reda i morala" počeo umoljavati Babića da pred njim uništi snimljenu situaciju. Nakon što mu to nije uspjelo, našem je fotoreporteru nudio nagradu u eurima kako bi otkupio inkriminirani materijal, što također nije urodilo plodom.

Povlačenje za kosu

— Uništi odmah te fotografije! Odmah! I koliko tražiš za njih, tisuću eura? Evo dvije tisuće eura, je l’ može toliko, odmah ćemo isplatit. Moraš shvatit, imaj razumijevanja, Vojković je taman u brakorazvodnoj parnici, nemoj mu to radit, ni meni isto. U protivnom ću ti razbit fotoaparat — počeo je Srhoj uvjeravati Babića, a nakon što je on odbio njegove nasrtaje, uslijedilo je i lagano nagurkivanje, tijekom kojega je agresivni Splićanin dva puta lagano udario fotoreportera čelom u čelo. Na tome nije stalo, Srhoj je čak Babiću izjavio kako je za zaštitu svoga prijatelja i mecene Vojkovića čak spreman i ubiti, uhvativši fotoreportera otraga za kosu, nakon čega je na naš poziv dotrčao Željko Jerkov, svojim autoritetom natjeravši Splićanina na povlačenje.

Tek nakon što je agresivni HSLS-ovac odveden iz vrtnog restorana, Vojković je upozoren na incident, nakon čega je, zajedno s djevojkom, napustio baštu. Po svemu sudeći posve nesvjestan incidenta koji, usprkos svoj neugodnosti, nije uništio odličnu atmosferu cocktail-partyja s otvaranja hotela Riva.