Večernji list: 28. 06. 2006.

AFERA Darko Beštek ostao savjetnik nakon razgovora s Jadrankom Kosor

Beštek povukao ostavku i kreditom vraća dug

Autor: Marina Borovac

Nije me stranka politički iskoristila. Riječ je o sudskom postupku koji je bio u tijeku i završio je tako kako je završio. A zakoni vrijede za sve jednako, pa tako i za mene, makar sam, dijelom, u izvršnoj vlasti  kazao je Darko Beštek, savjetnik ministrice Kosor, koji je jučer povukao ostavku.

U središtu pozornosti

Objašnjava nam kako se u središtu medijske pozornosti našao nakon ostavke što ju je podnio u petak. Učinio je to nakon što je Županijski sud u Virovitici odbio njegovu žalbu na presudu orahovičkog suda pa tako ispada da državi mora vratiti 76.000 kuna, uvećano za zatezne kamate. Toliki je iznos dobio na ime tuđe pomoći i njege.  Naime, iako je 100-postotni ratni vojni invalid, Bešteku se osporava pravo na tuđu pomoć i njegu jer se u rješenju kojim mu je to omogućeno potkrala proceduralna pogreška:  Sve je počelo kad me  Pančić proglasio lažnim invalidom. Bila je to njegova revizija, zbog koje je u Ministarstvu branitelja osigurano 33 milijuna kuna za isplate. Jer, ljude je proglasio lašcima, oni su tužili i dobili sporove. Licimjerno je što sad izjavljuje da sam, politički iskorišten  tvrdi.

Nudili se prijatelji

 Reagirao sam emotivno. Nazvao sam ministricu, rekla mi je da još jednom razmislim, a u petak sam se razdužio. Međutim, tijekom vikenda nazvali su me brojni branitelji, poručili su mi da nastavim dalje, pa sam odlučio to i učiniti. Ministrici sam javio da se vraćam na posao  rekao je Beštek.  Razgovarao sam s jednom bankom, dići ću kredit da vratim dug. Iako su se prijatelji ponudili da mi pomognu, odlučio sam to sam riješiti  rekao je Beštek.