Vjesnik: 28. 06. 2006.

Adlešić: Sankcionirat ćemo napade na medije

Predsjednica HSLS-a se u ime stranke već ispričala fotoreporteru »Slobodne Dalmacije« Jadranku Babiću

ZAGREB - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, u utorak je potvrdila Vjesniku da će zatražiti od potpredsjednika stranke Hrvoja Vojkovića da svoj mandat stavi na raspolaganje, dok će od Predsjedništva stranke zatražiti da iz stranke isključe splitskog HSLS-ovca Ljubomira Srhoja.

O svemu će, kazala je, uskoro raspravljati Predsjedništvo stranke koje će dati i konačni pečat na Vojkovićevu i Srhojevu političku sudbinu.

Razlog za taj zahtjev Đurđe Adlešić je skandal koji se prije nekoliko dana dogodio pri otvaranju hvarskog hotela »Riva«. Tada je, naime, Srhoj fizički nasrnuo na fotoreportera Slobodne Dalmacije Jadrana Babića koji je fotografirao Vojkovića u navodno poprilično intimnom druženju s djevojkom.

Vojković i Srhoj potvrdili su da se incident dogodio, te su se javno ispričali zbog svog ponašanja.

Njihova stranačka šefica Adlešić, Vjesniku je kazala kako će vodstvo stranke postupiti sukladno odredbama Statuta te stranke i pokrenuti određene sankcije. Također je dodala kako se u ime HSLS-a ispričala fotoreporteru Slobodne Jadranu Babiću.

Inače, opasnost da incident na Hvaru preraste i u nešto teže spriječio je predsjednik splitskog Gradskog vijeća Željko Jerkov. Nakon što je stao i fizički rastavio Srhoja i Babića, zamolio je zaštitare da splitskog nasilnog HSLS-ovca udalje iz hotela.

Predsjednica HSLS-a je pojasnila kako je riječ o napadu na medije, a to se u HSLS-u neće tolerirati.

»Ne želim da se moj istup i traženje da Vojković stavi svoj mandat na raspolaganje krivo protumači. Ovdje nije riječ o tome da ja želim komentirati ili da komentiram bilo čiji privatni život, pa tako niti onaj svojih kolega. I to unatoč tome što za dužnosnike, kad je riječ o privatnoj sferi, vrijede daleko stroža pravila nego za ostale građane. No, nikako ne mogu prelaziti i preko najmanjeg napada na medije i zato ću, ako se ono što je u javnosti izrečeno pokaže točnim, zatražiti stavljanje njihova mandata na raspolaganje, a moglo bi doći i do isključenja iz stranke«, zaključila je predsjednica HSLS-a.

Adlešić nije htjela komentirati spekulacije o tome kako će se hvarski incident iskoristiti kao razlog za smjenu Vojkovića s mjesta potpredsjednika, a potom i s vodećeg mjesta u Croatia osiguranju.

Vojković je pak kazao da on u incidentu nije sudjelovao, niti je odmah znao za njega. Pojasnio je kako on, kao javna osoba, prihvaća činjenicu da mu mediji mogu zadirati u privatnost.

Njegove riječi potvrdio je i Srhoj, koji je rekao da je emotivno reagirao i bez znanja svog stranačkog potpredsjednika.

Silvana Oruč Ivoš