Jutarnji list: 29. 06. 2006.

Glavaš: Zbog Šeksa tajna policija u Osijeku

Piše: N. Patković

OSIJEK - Predsjednik Sabora Vladimir Šeks i ministar kulture Božo Biškupić potvrdili su dolazak na otvaranje Osječkog ljeta kulture, dok se potvrda dolaska premijera Ive Sanadera još očekuje.

U zgradi Gradskog poglavarstva Osijeka danas je bila prilično napeta i dramatična atmosfera upravo zbog otvorenja OLJK, koji je prije dva tjedna postao treći veliki sukob između gradonačelnika Ante Đapića i Branimira Glavaša. Glavašu su danas neki, kako je rekao, "nižerangirani partijski funkcioneri HSP-a u Gradskom poglavarstvu" dojavili da se u strogoj tajnosti drži tko od visokih državnih dužnosnika dolazi na otvorenje.

- Kako sam primijetio da velik broj tajnih policajaca obilazi i pregledava zgradu Poglavarstva, znao sam da se priprema tzv. pojačani nadzor i da dolazi netko "važan", a to se drži u strogoj tajnosti od mene. Ovo što se događa je možda zato što se boje spontanog dočeka naroda predsjednika Sabora - kaže Glavaš, konstatirajući "jadan je to predsjednik Sabora kojeg kordon policije mora pratiti i osiguravati mu dolazak u rodni grad".

Glavaš neće biti na sutrašnjem otvorenju. - Neću doći, jer bi mi nazočnost pojedinaca izazvala osjećaj gađenja i mučnine - zaključio je Glavaš.