Slobodna Dalmacija: 29. 06. 2006.

ISELJENIČKI SKANDAL DOMAGOJ MARGETIĆ O SKUPLJANJU NOVCA ZA GENERALA GOTOVINU:

Bilaver je ljudima prijetio LIKVIDACIJOM

PODUZEĆA Treba Franka Bilavera iz SAD-a pitati tko je proteklih godina skupljao novce po poduzećima i iseljeništvu, a sve tobože za Gotovinu. Bilaver je prijetio likvidacijom našim ljudima, a sve zbog toga jer su radili za hrvatske interese, kaže Margetić

Piše: Saša JADRIJEVIĆ TOMAS

Domagoj Margetić i Jackie Prkic iz "Hrvatske svjetske organizacije" i dalje tvrde da je general Ante Roso počasni predsjednik njihove organizacije koja je skupljala novce za generala Antu Gotovinu, dok Roso i dalje tvrdi da on nema nikakve veze s njihovom organizacijom i s bilo kakvim novcima. Štoviše Roso nam je još jednom potvrdio da nikada nije čuo za Jackie Prkic, a Margetić tvrdi da se Roso i Prkic i te kako dobro poznaju.

"Jackie Prkić je Rosu namjerno uvalila"

Margetić nam je rekao i da se s generalom Rosom telefonski čuo nakon izlaska našega jučerašnjeg teksta, dok je nama Roso rekao da ga Margetić uopće nije zvao!

- Svi u dijaspori znaju da Roso nema s tim veze i da su ga Prkic i Margetić namjerno "uvalili" u tu cijelu priču, proglasivši ga počasnim predsjednikom. Oni pokušavaju manipulirati hrvatskim iseljenicima - kaže Frank Bilaver iz HDZ-a SAD-a, dok Margetić tvrdi da bi hrvatski mediji trebali uputiti svoja pitanja i sumnje Franku Bilaveru i ljudima oko njega, a ne njemu i Jackie Prkic.

- Treba Bilavera pitati tko je proteklih godina skupljao novce po poduzećima i iseljeništvu, a sve tobože za Gotovinu. Bilaver je prijetio likvidacijom našim ljudima, a sve zbog toga jer su radili za hrvatske interese - kaže Margetić kojega smo mi upitali gdje su pak novci koje su on i Prkic skupljali preko stranice freegeneralgotovina.com.

"To su skromni iznosi"

- Mi nikave novce nismo zloupotrijebili. Ako su se skupili neki novci to su skromni iznosi i korišteni su za održavanje WEB stranice - kaže Margetić koji nam nije znao reći koliko je novaca skupljeno, niti koliko njihova "svjetska" organizacija ima uopće članova, dodavši samo "mi smo velika organizacija i velika odjeljenja ’Hrvatske svjetske organizacije’ djeluju diljem svijeta - od Pariza do Washingtona". No, Bilaver tvrdi kako ta "svjetska organizacija" ima "jedva četri člana", te da i samo spominjanje Margetića i Prkic u dijaspori izaziva podsmijeh kod tamošnjih Hrvata "koji su shvatili da Prkic i Margetić samo žele dobro živjeti na račun hrvatskih vitezova, skupljajući tobože pomoć za njihovu obranu".

Iako je Bilaver optužio Margetića da mu po raznim forumima piše uvrede, govoreći kako je UDBAŠ i naziva ga pogrdnim imenima, Margetić tvrdi suprotno.

- Netko se vjerojatno registrirao pod mojim imenom i piše svakakve stvari. Ja ne pišem na forumima - kaže Margetić.