Jutarnji list: 01. 07. 2006.

Đapićeva dobrodošlica Vladimiru Šeksu

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks danas je došao u Osijek, gdje mu je dobrodošlicu zaželio gradonačelnik Ante Đapić. Povod Šeksova dolaska u rodni grad je  Osječko kulturno ljeto, čija je otvaranje prebačeno s četvrtka na petak zbog lošeg vremena.

Đapićeva dobrodošlica Šeksu usljedila je samo mjesec dana nakon incidenta u osječkoj županijskoj skupštini, kada Šeksu kao predsjedniku Sabora nije bilo dopušteno govoriti.

Šeksov posjet Osijeku poklapa se i s godišnjicom od promjene vlasti u tom gradu, odnosno dolaska na vlast koalicije HSP-a i Glavaša. Šeks je prije desetak dana najavio mogućnost novih izbora u Osijeku, što je Đapić odbacio, a Glavaš poželio uvjeren u svoju pobjedu.      (N.J.)

Glavaš nije došao s Đapićem na primanje

Piše: T. Levak

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Ante Đapić danas je u ime Grada Osijeka primio priznanje “Grad junak hrvatskog Domovinskog rata” koje su mu, kao trećem gradu u Hrvatskoj nakon Knina i Vukovara, dodijelile udruge proizišle iz Domovinskog rata.

No, zanimljivija od samoga događaja bila je činjenica da, iako uredno najavljen, na uručenju nije bio i Branimir Glavaš, predsjednik Gradskog vijeća. Premda je Đapić uvjeravao nazočne novinare da se “Glavaš ispričao zbog neodgodivih obveza”, bilo je očito da je posrijedi nastavak sve dubljeg jaza između Đapića i Glavaša, nakon posljednjeg sukoba oko Šeksova dolaska na otvaranje Osječkog ljeta kulture.