«HRVATSKO PRAVO»

PRVE STRANAČKE ONLINE NOVINE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

 

PRENOSIMO:

 

“GLAS ISTRE” 16.08.2006.

 

BISKUP LIČKO-SENJSKI VJERNICIMA U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE OD KRASNA »POJASNIO« AKTUALNU POLITIČKU SITUACIJU U HRVATSKOJ

Bogović: Stari kadrovi gospodare u medijima i u politici

 

 

KRASNO –

Središnja proslava blagdana Velike Gospe za gospićko-senjsku biskupiju održana je u svetištu Majke Božje od Krasna na sjevernom Velebitu, kojem je jučer hodočastilo više od 15 tisuća vjernika. Centralno misno slavlje na otvorenom, kojem je prethodila procesija, predvodio je biskup gospićko-senjski Mile Bogović.
- Možemo reći da je Velika Gospa na poseban način dan kad se Hrvatska pokrene prema Marijinim svetištima, kad se kaje i moli za poštenje, a smisao ovoga hodočašća je pokrenuti unutarnji hod prema Bogu, rekao je biskup, ali i naglasio da smo nedavno prevalili važnu dionicu, od diktature prema demokraciji, no taj put nismo prevalili najbolje.
- Iako su postavljeni drugi pravni okviri, ostali su isti ljudi i oni trebaju prijeći onaj unutarnji put od neodgovornosti prema osobnoj odgovornosti. Naša nepripremljenost ostavila je prostor da se jave stari uvježbani kadrovi koji nam i dalje gospodare u medijima, a dobrim dijelom i u politici. Jest, Hrvatska se kreće, ali treba dobro paziti da to kretanje bude prema većoj slobodi, da nas ne bi, zveckajući europskim loncima, naveli da krenemo prema većem ropstvu, onom nacionalnom i onom moralnom, rekao je Bogović i naglasio da upravo zato treba pokrenuti unutarnji hod prema Bogu.
- Svjedoci smo maćehinskog odnosa prema našem narodu. Jako neke zanimaju naše greške, ali ne u smislu da nam pomognu kako bismo ih se oslobodili, nego kako bi nas kaznili. Osjećamo da nam je potreban majčinski pogled i razumijevanje. Taj osjećaj imali smo i u prošlosti jer su nama drugi gospodarili, zaključio je biskup Bogović.