«HRVATSKO PRAVO»

PRVE STRANAČKE ONLINE NOVINE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

17. kolovoz 2006.

 

PREDSJEDNIKOVA RAZMJENA VATRE S «GOSPODINOM MAGISTROM»

        (slika lijevo:Đapić fašistički salutira sa svojim pristalicama!)

 

Lažni magistar ANTO ĐAPIĆ je 16. kolovoza 2006. kritizirao vanjsku politiku Republike Hrvatske, pri čemu je u svojoj kritici u cijelosti zaobišao ministricu vanjskih poslova i europskih integracija Kolindu Grabar Kitarović, nego je napao predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, koji po hrvatskom ustavu ima pravo sukreirati vanjsku politiku naše Republike.

 

Razlog zašto je LAŽNI MAGISTAR u svojoj kritici vanjske politike naše Republike, koju niti jednim argumentom nije potkrijepo, zaobišao ministricu Grabar-Kitarović, više je nego proziran – LAŽNI MAGISTAR SANJA o vlastitom ulasku u članstvo vlade RH, a to kritikom, a kamoli ozbiljnom kritikom Sanadera (HDZ) ne može niti pod razno ostvariti, s obzirom da u tom slučaju oteta Hrvatska stranka prava ne može postati potencijalni koalicijski «partner» (čitaj: potrčkalo) Hrvatskoj demokratskoj zajednici nakon sljedećih izbora za Hrvatski sabor. Zato se LAŽNI MAGISTAR u svojoj kritici usmjerio prema kritici Mesića, jer kritika Mesića ga ništa ne stoji, a može dobiti koji pozitivni bod, kako ga je najvjerojatnije savjetovao njegov vanjskopolitički savjetnik MATE GRANIĆ, bivši ministar vanjskih poslova RH, i bivši osumnjićenik u korupcionaškoj aferi primanja mita na zagrebačkom središnjem groblju Mirogoj.

Prisjećamo se, nakon što je USKOK osumnjičio Granića Matu da je primio mito (na osnovi prislušnog audio-video zapisa), Granić je poput kriminalca uhićen i zadržan u pritvoru. Bilo je to u jedan petak, pred vikend u proljeće 2004. godine. Kada je u ponedjeljak trebao biti saslušan pred istražnim sucem, istražni sudac od petka zamjenjen je novim istražnim sucem – u ponedjeljak, koji je odbacio sve sumnje Uskoka, tako da je na kraju ravnatelj Uskoka Žganjer morao dati ostavku i otići posramljen iz službe kao da je on primio mito, a ne tada osumnjičeni Granić Mate. Poslije se bivši osumnjićenik Granić Mate naglo «razbolio», što mu je potvrdio jedan liječnik tako da Mate Granić, da je kojim slučajem i optužen od državnog odvjetništva, ne bi zbog srčanih tegoba mogao biti procesuiran. Da je korupcija u bijelim mantilima u Republici Hrvatskoj stvarnost svjedoči ponovno nedavno uhićenje šefa  kardiokirurgije KBC Rijeka, koji je primio mito u iznosu od  pet tisuća EUR-a za operaciju jednog umirovljenika, preko reda. Ne radi se samo o mitu, nego i o užasnoj ucjeni, jer priopćiti bolesnom čovjeku, a pogotovo starijem bolesnom čovjeku, da će biti operiran za šest mjeseci ako ne plati mito, znači čovjeku u takvom nezavidnom položaju ispisati smrtni list.

 

Udba vs. KOS 1 : 0

 

Što se tiče LAŽNOG MAGISTRA i njegove kritike Predsjednika Mesića, on nije ostao dužan bivšem doušniku «Kontraobavještajne službe JNA». Predsjednik Mesić u razgovoru za Hrvatski radio od 17. kolovoza 2006. u cijelosti je odbacio Đapićevu kritiku, jer da ON, zajedno s vladom vodi vanjsku politiku u nacionalnom interesu Republike Hrvatske, te je poručio «gospodinu magistru» da njegova vanjska politika od početka mandata nije doživjela kritiku, te da kritike takve vrste dolaze samo s radikalne desnice – u koju da spada i «gospodin magistar», naglasio je Predsjednik Mesić.

 

Daleko od toga da Predsjednik Mesić nije zavrijedio kritiku za svoju vanjsku, ali i unutarnju politiku, međutim, niti jedan niti drugi nisu u pravu, a k tome se vidi ranjivost nekog «političara» poput Đapića koji je kompromitiran u tolikoj mjeri da ga se uvijek i u svakom trenutku može zaustaviti navođenjem bilo kojega od niza u paleti Đapićevih moralnih posrtaja, uključujući njegovo notorno i provokativno crnokošuljašenje. Nije u pravu Predsjednik Mesić, ali nije u pravu niti LAŽNI MAGISTAR, koji sablažnjava javnost i gradonačelničkom odlukom o postavljanju trometarskog spomenika Ocu domovine Anti Starčeviću na središnjem osječkom trgu, nakon što je odbacio stručno mišljenje. U kolikoj mjeri Đapić nikada nije ni bio starčevićanac, svjedoči njegovo elementarno nepoznavanje Starčevićeve politike, a nepoštivati nečiju posljednju želju, kao Starčevićevu posljednju želju pred smrt, da se, naime, NE PODIŽU SPOMENICI njemu u čast, govori o Đapiću, jer samo pokvarenjaci neće poštivati nečiju posljednju želju, a posebno ako se radi o Starčevićevoj posljednjoj želji koju je naveo u svojoj oporuci. Kad bi Đapić znao čitati, ili kad ne bi bio lijen čitati, onda ne bi tražio spomenik za Oca domovine dra. Antu Starčevića. Političar od formata Ante Starčević najviše je u svojoj politici žigosao tipove poput Đapića koje su hrvatski narod u njegovo vrijeme odveli u ponor nacionalne i političke katastrofe.

 

 

State Department 2006. optužio ĐAPIĆA za kršenje ljudskih prava

 

Ovom prilikom osvježit ćemo pamćenje i Predsjedniku Mesiću i podsjetiti ga na njegovu nedosljednost. Đapić zasigurno i bez dvojbe jest DESNIČAR s političkog spektra RADIKALNE DESNICE, i Mesićevo žigosanje Đapića kao takvoga nije promašeno, dapače(vidi sliku uz ovaj članak), ali zašto je gospodin Predsjednik onda 2000. godine na tajni zadatak u tadašnji Hrvatski državni sabor poslao šefa tajne službe Tomislava Karamarka da od šefa radikalne desnice i «gospodina magistra» izmoljaka njegove glasove u hrvatskom parlamentu protiv radikalnog prijedloga šefa bivših komunista Ivice Račana da se predsjedniku Republike ukine najveći dio njegovih ustavnih ovlasti u sferi izvršne vlasti? Đapić je i tada bio radikalni desničar, politički ekstremist i antisemit, koji je mjerio visinu kukuruza, a ne samo danas, nakon Granićeva bezuspješnog pranja Đapića od njegove doušničke i crnokošuljaške prošlosti. Podsjećamo javnost i čitateljstvo «Hrvatskog prava» da nema ni godinu dana otkad je ugledni izraelski dnevnik «Haaretz» prozvao Đapića pronacističkim predsjednikom HSP-a, a direktor «Simon Wiesenthal Centra» u Jeruzalemu, označio je Đapića u emisiji na HTV antisemitom. Američki  State Department je ove godine u godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj za 2005. godinu naveo činjenicu da je Đapić na tiskovnoj konferenciji u Osijeku izdao zaštićene svjedoke u postupku istrage navodnog ratnog zločina. Državno odvjetništvo u Osijeku do danas nije podiglo OPTUŽNICU PROTIV ĐAPIĆA, iako su sve istražne radnje završene. Razlog: Đapić se nalazi pod izravnom zaštitom predsjednika vlade Ive Sanadera, jer, u slučaju da Đapić odgovara na sudu u bilo kojem predmetu koji se bavi njegovim silnim aferama, ne može više biti oktrorirani  «predsjednik» Hrvatske stranke prava.  S obzirom da Račan i Sanader ne vole tzv. «oporbenu situaciju», isto kao što Franjo Tuđman nije volio pravu oporbu, iako demoracija upravo zahtijeva pravu oporbu vladi, Sanader odugovlači s pravnim rješenjem predmeta «HSP» na sudu i u ministarstvu prvosuđa dokle god ide – do posljednjeg daha. Pokojni predsjednik Tuđman je jednom na sjednici VONS-a 1998. godine rekao da će radije dopustiti da Republika Hrvatska dobije sankcije nego da Paragi natrag vrati Hrvatsku stranku prava. To je, inače, jedan od razloga zašto Republika Hrvatska danas i propada. Uglavnom, Mesić bi mogao biti konzekventniji kad kritizira Đapića – od kojega je prije šest godina tražio uslugu (usluga za uslugu – Đapić je zauzvrat zadržao otetu Hrvatsku stranku prava), iako je Stjepan Mesić uoči i na početku svog prvog predsjedničkog mandata obećao  Dobroslavu Paragi vraćanje pravnim putem  otete Hrvatsku stranku prava, odnosno, da će se, moralno založiti kao Predsjednik RH da se to dogodi.

 

Karamarko slabo obavlja tajne zadatke

 

I na kraju, s obzirom da je T. KARAMARKO sudjelovao 2000. godine u nepoštenoj trgovini oko otete Hrvatske stranke prava, bilo bi politički moralno da ne postane novi šef tajne službe SOE. Ako ništa drugo onda bi Karamarko trebao dati ostavku zato što ga je Mesić 2000. godine poslao na tajni zadatak u Sabor koji su novinari razotkrili. Logični zaključak: Karamarko slabo čuva tajne odnosno nije sposoban obaviti tajni zadatak, pa kako će ga obavljati kao novi šef tajne službe SOE?