«HRVATSKO PRAVO»

PRVE STRANAČKE ON LINE NOVINE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

24. kolovoz 2006.

                                   

“Ne živite s laži”(A. Solženjicin)

 

MANOLIĆEVE SOTONSKE LAŽI O HOS-U PRED HAŠKIM SUDOM 2006     GODINE!

 

 

U prvom tjednu mjeseca srpnja ove godine, točnije od 3-6. 07.2006. na Haškom sudu nekadašnji vodeći egzekutor Udbe za Hrvatsku pod komandnom palicom Aleksandra Rankovića i Steve Krajačića, zatiratelj i tamničar kardinala Stepinca i kasniji prvi predsjednik Tuđmanove kriminalne vlade, Josip Manolić izrekao je najstrašnije moguće klevete i laži pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju o postrojbama dragovoljaca HOS-a, Hrvatskih obrambenih snaga u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Na izravan upit zloglasnog bivšeg zapovjednika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića, (koji je izravno umješan u ratni zločin ubojstva generala Blaža Kraljevića i njegove osmeročlane pratnje i mnoge druge ratne zločine), a sve u cillju da svoje i drugih optuženika,  ratne zločine, pokuša pripisati izravno svojim ubijenim žrtvama,  «je li se u izvješću SZUP-a iz 1992. godine o sigurnosnom stanju u BIH, u kojem se navodi da su služba za sigurnost HOS-a i tzv. skupina za tihu likvidaciju izvršili najmanje 12 otmica i  likvidacija osoba srpske nacionalnosti po nalogu Mirsada Muminagića, šefa HOS-ove tajne službe, govori o tome kakv je to bio pokret(HOS) i za što smo mi ovdje optuženi?», Manolić je pored ostalog, odgovorio:»S tim HOS-om je ratovala naša služba a i danas ratuje s njegovim ostacima. Želim da bude jasno da je HOS krajnje nacistička organizacija koja je radila na rušenju ustavnog poretka Hrvatske,  a imala je pipke i u BIH».

 

Postrojbe HOS-a, sastavljene većim dijelom od dragovoljaca Hrvatske stranke prava branile su odlučno cjelovitost i samostalnost Republike Hrvatske u vrijeme kada organizirane obrane i hrvatske vojske nije niti bilo 1991. godine, a kasnije su istim žarom i odlučnošću branile cjelovitost i samostalnost napadnute BIH u zajedništvu katolika, muslimana i ostalih. Manolić, Tuđman i vrhuška otpočetka su progonili pripadnike HOS-a i vodstvo HSP-a na čelu sa Dobroslavom Paragom, jer su se oni suprotstavili tajnom paktu Tuđmana i Miloševića, odnosno žrtve i agresora, već kod obrane Vukovara.  Kasnije, HOS se odlučno suprotstvaljao provedbi sporazuma iz Karađorđeva o podjeli BIH. Da bi Tuđman, Manolić, Mesić i dr. imali opravdanje za ubojstva, uhićenja i progon pripadnika HOS-a i HSP-a stalno su ih bezobzirnim lažima optuživali za ustaštvo, ekstremizam, paravojnost, pripremu državnog udara itd.

 

Time su nastojali prikriti svoju u biti izdajničku i nagodbenjačku politiku kada je bila u pitanju obrana Republike Hrvatske, a fašističku politiku kada je bila u pitanju podjela susjedne Bosne i Hercegovine, koju su dogovorili raščerečiti sa Miloševićem uz omjer 70:30 posto u korist male Velike Srbije. 

 

Vrhovni sud Hrvatske već je 13. prosinca 1991. godine presudio «da HOS nije nikakva protudržavna organizacija koju je organizirao Dobroslav Paraga ili da bi HOS svojim jedinicama sudjelovao u oružanoj pobuni, tim prije ŠTO JE OPĆEPOZNATO DA SU SE TE JEDINICE BORILE NA MNOGIM BOJIŠTIMA DILJEM HRVATSKE PROTIV NEPRIJATELJA».

 

U BIH predsjednik Predsjedništva BIH Alija Izetbegović priznao je postrojbe HOS-a sastavnim dijelom Oružanih snaga BIH a od Manolića i Tuđmana ubijeni general HOS-a Blaž Kraljević imenovan je članom Glavnog Štaba Armije BIH malo prije tragičnog svršetka.

 

Josip Manolić(vidi članak «Sotonske laži Josipa Manolića» od 21.07.2006. na web stranicama «Hrvatskog prava» on line), nastavio je i pred Haškim sudom bjesomučno lagati skrivajući svoju odgovornost za cijelu seriju ratnih zločina koje je počinio u svojem dugom i krvavom životnom putu, te pravdajući sebe i svoju i Tuđmanovu fašističku politiku prema Bosni i Hercegovini, optužio je ponovno HOS kao krajnje nacističku organizaciju odgovornu za rušenje ustavnog poretka u RH.

 

Dakle, krvnik Manolić ne priznaje niti pravosudni sustav Republike Hrvatske niti povijesne i druge dokaze i činjenice, već lupeta, bulazni i bezočno laže i zločinački optužuje HOS za nacizam i rušenje ustavnog poretka,  a za svoju krvavu rabotu i stalne posjete k Mesiću na Pantovčak još i dobiva golemu mirovinu, umjesto lepoglavskih rešetaka.

 

Sudu i tužiteljstvu u Hagu dobro je poznata pozitivna uloga postrojbi HOS-a u RH i BIH koje se nisu okaljale o ratne zločine za razliku od Tuđmanovih poslušnika, čiji najviši vojni i državni kadar u RH i BIH ostaje pod sumnjom ili je izravno optužen za ratne zločine.

 

U HOS-u je bilo ljudi koji su bili ubačeni kao agenti provokatori režima, poput Ante Đapića i dr., kojima je bio zadatak ocrniti HOS i Dobroslava Paragu kao crnokošuljaše, odnosno neoustašku organizaciju, kako bi se opravdali njihovi progoni i ubojstva Ante Paradžika, Blaža Kraljevića i dr. ali istina polako i neupitno dolazi na vidjelo.

 

Ukoliko je netko iz postrojbi HOS-a bio umješan u bilo kakav ratni zločin, on će prije ili poslije za njega morati odgovarati i položiti račune, jer osnivači HOS-a i lideri HSP-a, premda nisu zapovijedali postrojbama HOS-a i izdvali im ratne naredbe,  najstrože su zabranjivali bilo kakvu samovolju, upotrebu nasilja ili mučenje nad zarobljenicima neprijateljskih postrojbi, a posebno njihovo pljačkanje ili ponižavanje pod bilo kakvim i bilo kojim uvjetima. Dobroslav Paraga kao predsjednik HSP-a i organizator HOS-a, u više je navrata javno isticao da ukoliko bilo tko zna za bilo kakvo bezakonje od strane HOS-a, da ga slobodno prijavi i da će krivci i odgovorni biti strogo kažnjeni i predani MUP-u i pravosuđu.

 

Dokle je Manolić otišao daleko u svojim lažim pokazuje i njegova izjava pred Haškim sudom da nije postojao nikakav zločinački plan Tuđmana i Miloševića o podjeli BIH. No, «zaboravio» je da je u vlastoručno potpisanom pismu, kojeg je zajedno sa Stipom Mesićem uputio američkom Kongresu u svojstvu predsjednika Županijskog doma Sabora RH 04. svibnja 1994. godine napisao»...baš su vlasti Republike Hrvatske izvršile agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu i pristajanjem uz podjelu suverene BIH, Republiku Hrvatsku od žrtve agresije dovele u poziciju suagresora...» Dakle, Mnaolić sada u Haagu svjesno laže da ne bi i sam došao u poziciju da kao visoki državni dužnosnik bude i sam optužen da je umiješan po zapovjednoj odgovornosti u ratne zločine, ali kada je u pitanju HOS onda bljuje najgori otrov pun laži i vlastitih zabluda.

    

Iz stenograma iz prosinca 1991. godine, kada je dogovoreno osnivanje HZ Herceg Bosne, vidi se da su  na tom sastanku bili i Mesić i Manolić.  Taj isti Manolić je po zadatku od Tuđmana nakon tog sastanka, prionuo da organizira susret sa Radovanom Karadžićem i Nikolom Koljevićem   u Zagrebu i Grazu, kada je dogovoreno međusobno priznanje Herceg-Bosne i srpske republike u BiH, kao i sporazum o nenapadanju. A sad tvrdi da nema nikakvih izravnih spoznaja o podjeli BiH.  Manolićeve laži su strašne i ubojite a još strašnije je ponašanje Sanaderove vlade koja ne dopušta javno iznošenje istine nasuprot Manolićevih silovanja činjenica i prljanja tuđeg obraza da bi svoj izbijelio, što je nemoguća misija.

 

Hrvatska je i dalje okupirana duhovno, materijalno i fizički od Cro i Yu bolješvika na vlasti i u opoziciji, i odgovornost hrvatskog naroda u domovini i u svijetu za ovakvo stanje je ogromna. Nitko se nema pravo smatrati nedužnim za ovakvo stanje, jer «prema roditeljima smo dužni dok smo živi, a prema domovini dok smo živi»(Ante Starčević).