«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

 

LAŽNI MAGISTAR SMIJENIO PRAVOG MAGISTRA – RASPAD LAŽNE HRVATSKE STRANKE PRAVA ŠTO PRIJE TO BOLJE!

 

31. kolovoz 2006.

 

(KOMENTAR)

 

Najavljena nagla smjena MIROSLAVA ROŽIĆA sa svih stranačkih položaja, od strane «oktroiranog» predsjednika otete Hrvatske stranke prava, podsjeća na obračun primitivaca s intelektualcima 1945. nakon tzv. «oslobođenja», kada su poluobrazovani i nepismeni partizani, raznorazni bravari smjenjivali sa državnih i lokalnih položaja sveučilišne nastavnike i profesore ustavnog prava, liječnike, pravnike, inženjere, doktore znanosti itd. U slučaju najnovije afere u otetoj HSP radi se o tome da je LAŽNI MAGISTAR ANTO ĐAPIĆ SMIJENIO PRAVOG MAGISTRA MIROSLAVA ROŽIĆA.

Dakle, današnji gradonačelnik Osijeka (izabran na taj položaj po milosti, za ratne zločine optuženog, Branimira Glavaša) prije nekoliko je godina krivotvorio magistarski rad, prepisujući dvije trećine svog magistarskog rada iz knjige njegova mentora i stranačkog pajdaša Borisa Kandarea. Prilikom prepisivanja, kako je to kod polupismenih osoba u pravilu slučaj, Anto Đapić je načinio pregršt pravopisnih grešaka, tzv. «tipfelera», isto kao što u jednoj žalbi nije znao pravilno napisati niti svoju adresu stanovanja. (Pitanje je, da li je Đapić uopće na pošteni način stekao i diplomu Pravnog fakulteta, jer jedan diplomirani pravnik ne bi radio toliko praopisnih grešaka...) Ustavni i Upravni sud odbacio je Đapićevu žalbu na činjenicu da mu je Pravni fakultet u Splitu poništio znanstvenu magistarsku radnju, a Županijski sud u Splitu poništio je presudu Općinskog suda u Splitu kojom je Đapić bio oslobođen optužbe za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave i zlouporabe položaja. Nažalost, sljedeći dan, nakon što je Županijski sud u Splitu poništio oslobađajuću presudu, predmet «magisterij» otišao je u zastaru (sudac Pešutić je, naime, godinama otezao s dovršenjem glavne rasprave, od 1999. do 2005.), ali je Đapić zato, koje li ironije, postao doživotni optuženik da je krivotvorio javnu ispravu, jer pravnim putem optužbu više ne može pobiti. Đapić je postao DOŽIVOTNI LAŽNI MAGISTAR !!!

Lažni magistar Anto Đapić smijenio je, dakle, 29. kolovoza 2006. pravog magistra biologije Miroslava Rožića radi opravdane i blage kritike da mu je stranački šef okružen sve samim ulizicama, kakav je uostalom i Đapić sam. Službeno, međutim, Rožić je kao stvarni magistar znanosti proglašen nesposobnim obavljati dvije funkcije istovremeno(predsjednik zagrebačke stranačke organizacije i predsjednik kluba zastupnika), dok je lažni magistar sposoban biti čak   na 11 plaćenih funkcija.

 

Osim funkcije predsjednika HSP-a, Đapić ima još tri saborske i sedam osječkih funkcija. U Saboru je šef stranačkog Kluba zastupnika, predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe građana te član Odbora za vanjsku politiku. U Osijeku je pak gradonačelnik, predsjednik Odbora za razvoj civilnog društva, Skupština osječkih gradskih tvrtki GPP, Ukop i Unikom te RK Osijek-Elektromodul i dopredsjednik NK Osijek. Gramzivost, pohlepa i pljačka mogle bi  doći jednog dana glave.

 

Rožića, dakle Đapić nasilno smjenjuje radi jedne istinite izjave, dok o sebi i svojim prljavštinama, korupcionaškim aferama sa Vladom Zecom u Požegi, o himbenim koalicijama u Velikoj Gorici, Dubrovniku i dr., o krivotvorenju svoje porezne kartice i sukobu interesa oko plaćanja zrakoplovne karte i ulaznice za nogometnu utakimcu u Londonu, o tome Đapić ni riječi, jer je samo za njega,   sve  opravdano.

 

M. Rožić posuo se prilikom svoje smjene pepelom kao malo tko u modernoj povijesti mlade Republike Hrvatske, potvrđujući na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu Đapićeve laži da Rožić nije dobro obavljao stranačke poslove na položaju predsjednika kluba HSP-a u Hrvatskom saboru i predsjednika zagrebačke podružnice otete HSP. Takve vrste javnog pokajanja i hinjene isprike, kakve je učinio mr. Rožić pred lažnim magistrom ne pamti se od javnih staljinističkih procesa tridesetih godina 20. st. u bivšem Sovjetskom Savezu i četrdesetih i pedesetih godina u bivšoj Titovoj Jugoslaviji i u koncentracijskom logoru na Golom otoku. Takve vrste javnog pokajanja danas imamo jedino još u kineskim komunističkim koncentracijskim logorima. Nakon takve sramote koju si je mr. Rožić priuštio, da u TV-kamere pokajnički prizna da je pogriješio i da bi bio lud da je ozbiljno mislio s navodom u tisku da se Đapić okružio stranačkim ljudima koji mu pričaju ono što on želi čuti. Inače, srčani i šećerni bolesnik, mr. Rožić, koji je zbog stresa i kolapsa jednom nedavno već završio u bolnici, vidno se znojio prilikom javnog pokajanja – s grašcima znoja na čelu. Nakon ovakve sramote koju si je Rožić priuštio, kao velika kukavica, njegova bi politička karijera trebala biti mrtva – ali, poštovani čitatelji Hrvatskog prava online, pretpostavljate – ne u Republici Hrvatskoj, jer u našoj zemlji upravo takvi konvertiti, oportunisti i karijeristi imaju najbolje izglede za sjajno-bijednu karijeru. Već sljedeći dan, dakle, jučer, naše nimalo manje nemoralne televizije od Đapića i Rožića odmah su upitale magistra Rožića za mišljenje o tome što je zagrebački gradonačelnik MILAN BANDIĆ (SDP) kupio dio stana u Zagrebu od 250 četvornih metara za 750 tisuća EUR-a. Možete pretpostaviti što je Rožić odgovorio – «da je to, naime, sve OK». Pa, naravno da je OK, magistre, kad ste svi vi u otetoj HSP korumpirani do grla i pokvareni – pravi ste lopovi, pokrivate lopovluke jedan drugome i pri tome se cijelom narodu smijete u TV-kamere. Međutim, ono što vam slijedi Đapiću i Rožiću, je prije ili poslije razlaz i RASPAD, RASPAD, RASPAD!!!