«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

01.09.2006.

 

TRINAEST GODINA ŽUŽULOVOG MITA,  KORUPCIJE I DISKRIMINACIJE  PODUZETNIKA U REPUBLICI HRVATSKOJ!

 

 

Ante i Slaven Žužul već godinama iskorištavaju državne tvrtke za račun svoga rođaka, smijenjenog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula!

 

 

 

«Skladgradnja-grupa» tvrtka je u vlasništvu braće Ante i Slavena Žužula, prvih rođaka smijenjenog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.  U splitskom škveru su po našim informacijama već godinama izvukli milijune kuna .

 

Jedan primjer, da bi bolje razumijeli  koju su štetu nanijeli splitskom i trogirskom  brodogradilištu: za bojanje broda normalna cijena je 2 milijuna kuna, ali taj isti brod tvrtka braće Žužul oboji za 4 milijuna kuna ?!.Od običnog poslovođe pa do direktora brodogradilišta,  braća Žužul su postavili svoje ljude. .Ni jedan kooperant nije mogao dobiti posao u tim brodogradilištima bez dozvole braće Žužul. Ukoliko upitate bilo kojeg radnika u škveru, on će vam potvrditi ovu priču.

 

Kada se pojavila afera o nestanku nekoliko milijuna eura iz splitskog škvera, braća Žužul su odlučili da se ubace u HAC. Da se ne bi otkrilo da su i oni umješani u nestanak nekoliko milijuna eura iz splitskog škvera ,braća Žužul su zatražili od svoga rođaka da ih ubaci u izgradnju hrvatskih auto cesta.

 

Moramo naglasiti da su braća Žužul do sada dobili preko svoga rođaka Miomira oko 450 milijuna kuna posla u HAC-u a ne posjeduju ni jedan kamion ,valjak ili bager.Interesantno na koji način oni operiraju i koliku proviziju njihov rođak dobija.

 

Svaka tvrtka koja dobije natječaj u HAC-u mora dati 30% posla od toga natječaja braći Žužul .

 

Kao što su braća Ante i Slaven Žužul imali sve pod kontrolom u splitskom i trogirskom brodogradilištu, jer su na sva vodeća mjesta postavili svoje ljude, to isto sada rade i u HAC-u, smjenjuju nepogodne a postavljaju pogodne ljude koji će raditi za njihov interes.

 

Nadalje, doznajemo iz naših povjerljivih izvora da braća Žužul posjeduju još nekoliko

tvrtki u kojima su više od 50% vlasnici. Uglavnom sve te tvrtke dobivaju natječaje od države RH.Nije tajna da, kada se  Ante ili Slaven obraćaju državnim službenicima da bi dobili natječaj, da uvijek prijete ljudima sa Sanaderom ili jednostavno kažu:» Šef je tako naredio» .

 

Javna tajna je da su braća Žužul odlični prijatelji sa šefom SDP-a u Splitu Marinom Jurjević.Još od davnina roditelji Žužula i Jurjevića su kao partizanski prvoborci surađivali.Braća Slaven i Ante Žužul su radili i dobivali državne natječaje i za vrijeme vlade Ivice Račana a sve preko veze Marina Jurjevića.Čudno je kada Jurjević ide u javnost s nezakonitim radnjama u splitskom i trogirskom škveru a da ni sa jednom riječi nije nikada spomenuo nezakonite radnje svojih prijatelja braće Žužul, o čijim nezakonitim radnjama  može svaki obični radnik škvera ispričati svoju priču. Bez obzira koja tvrtka dobije državni natječaj  u RH, ta ista mora dati 30% od posla tvrtki braće Žužul,  bila to stanogradnja, brodogradnja ili auto ceste. Njima je svejedno, jer imaju svoje  podizvoditelje od kojih dobiju 15% pinku i idu dalje.

Svoj posao su počeli zajedno sa Miomirom Žužulom nekadašnjim partijskim sekretarom i bivšim Sanaderovim ministrom vanjskih poslova, nastavili sa Marinom Jurjević 2000.,  te danas opet sa svojim rođakom Miomirom, jer on je vlasnik oko 30% posto svih tvrtki koje braća Žužul posjeduju sami ili sa drugim partnerima, te se radi o daleko najvećoj korupciji kao kaznenom djelu ne samo u razmjerima RH nego i u široj regiji.

I još netko reče da treba korupciju suzbijati. KAKO?

 

Braća Žužul su uništili mene, mnogo mojih prijatelja i naša poduzeća, pa  smo danas spremni jedino za prosjački štap, jer nismo mogli dobiti ni jedan državni natječaj zbog njih i njihove gramzivosti i bahatosti. Odlučili smo zato  izvijestiti javnost RH (a valjda će reagirati i Državno odvjetništvo, USKOK, a možda i Miomirov prijatelj Ivo Sanader), pa makar bili i anonimni.

 

Svatko onaj tko misli da je ovo neka laž ili kleveta, neka upita bilo kojeg službenika u HAC-u, splitskom i trogirskom škveru,  splitsko dalmatinskoj županiji, kao i po drugim županijama i gradovima u RH.

 

Bivši poduzetnici u RH