«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

7. rujan 2006.

 

OPOVRGNUĆE  TITOISTIČKO-MARKSISTIČKE JUGOSLAVENSKE HISTORIOGRAFIJE U REPUBLICI HRVATSKOJ I UZROČNO-POSLJEDIČNE VEZE S IVICOM RAČANOM I TITOISTIČKIM KRIPTOKOMUNISTIMA!

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ivica Račan, bivši predsjednik Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i član Predsjedništva CK SKJ, te dugogodišnji komunistički ideolog za vrijeme Titove Jugoslavije, najavio je na sastanku svoje partije na Sljemenu 2. i 3. rujna 2006. novi predizborni program za sljedeće izbore za Hrvatski sabor, izjavljujući za medije u Republici Hrvatskoj da aktualna vlada RH Ive Sanadera (HDZ) nije pokrenula Hrvatsku, a njegov «stručnjak» za gospodarstvo Ljubo Jurčić (SDP) izjavio je u povodu toga da je Sanaderova vlada povećala zaduženje Republike Hrvatske sa 19 milijardi na 27 milijardi U.S.$. Pri tome je Račan «zaboravio» reći da njegova vlada (koalicija tzv. Šestorke i Petorke) od 2000. do 2004. također nije pokrenula Hrvatsku, jer bi u suprotnome to građani-birači valjda prepoznali i honorirali na izborima 2003. godine, što nisu, dok je Jurčić  «zaboravio» reći da je vlada u kojoj je on bio ministar gospodarstva povećala dug Hrvatske sa 4 milijarde, koliko je RH naslijedila od SFRJ, odnosno sa 10 milijardi na 19 milijardi U.S.$.

 

Sljedeći parlamentarni izbori vjerojatno neće biti odlučeni od birača po tome je li  Sanader pokrenuo Hrvatsku ili nije, jer nije, nego će se nova vlada formirati na osnovi toga da li će Sanaderu ili Račanu uspjeti formirati novu vladinu koaliciju, a predsjedniku Mesiću je svejedno kome će povjeriti mandat za sastav nove vlade,  Sanaderu ili Račanu, jer obojica su, zajedno s njim isti odnosno ne razlikuju se: titoisti su, to im je glavni nazivnik, te pripadaju ustroju kvaziliberalne ideologije, što im je drugi zajednički nazivnik, iako se njihove stranke nalaze u različitim europskim asocijacijama – Sanaderov HDZ je pridruženi član konzervativne grupacije Europskih pučkih stranaka , a Račanov SDP je član Europskih socijalista i Socijalističke internacionale, iako bi, dakle, sestrinske partije HDZ i SDP trebale biti, ili članice Liberalne internacionale, ili pak Komunističke internacionale, s obzirom na bivši boljševički i udbaško-doušnički kadar koji imaju u svojim redovima, na pr. optuženog doušnika «Kontra-obavještajne službe JNA» Matu Arlovića, ili Marina Jurjevića, čiji je otac bio zloglasni partizanski boljševik, ili npr. bivši komunistički osječki «tužilac» Vladimir Šeks etc.

 

No, čini se da je i europskim i svjetskim internacionalama svejedno koga imaju u svojim redovima, a da ne bude u europskom društvu usamljen, Sanader se pobrinuo da u Skupinu EPP dovede i stranku srbijanskog ultranacionaliste i Miloševićevog, ne samo nasljednika nego i sljednika Vojislava Koštunice, koji je za «Oluju» prilikom ovogodišnje obljetnice i proslave pobjede nad pobunjenim Srbima izjavio da se radi o «nikada do kraja istraženom i kažnjenom zločinu», a starijoj publici je Koštunica znan kao čovjek koji je na Kosovu pozirao s kalašnjikovim u ruci, upućujući kosovskim Albancima poruku upozorenja i prijetnje – u velikosrpskom stilu. Zajedno s Vesnom Pusić (HNS-LD), Mesić, Sanader i Račan čine četverolist, ali ne list sreće nego list na kojemu ispisuju propast hrvatske države – koju izgleda ne mogu podnijeti, jer drugačije se ne može opisati s kojom brzinom ruše dignitet i suverenitet Republike Hrvatske. Novi izbori su, dakle, pred vratima.

Pred vratima je, dakle, ateistički djed Mraz koji nosi darove – predizborna obećanja (Ne vjeruj Danajcima, niti kad darove donose!), dok istovremeno biračko tijelo nema na prvi pogled alternativu nego mora rušiti jedan jaram i zamijeniti ga drugim jarmom. Pri tome su svi gluhi pored zdravih ušiju, i slijepi pored zdravih očiju, s obzirom da je Otac domovine Ante Starčević poručio da se «mi svi želimo osloboditi jarma bilo čijega, a ne želimo jarme mijenjati», ako ništa drugo, onda zbog ogromnog vanjskog i unutarnjeg zaduženja kojem je Republika Hrvatska izložena, jer to znači da hrvatski narod više nije suveren, jer o svemu odlučuje strani gazda – davatelj kredita, dok je istovremeno 95 posto hrvatskih banaka u stranim rukama, izručene i prodane za bagatelu od strane Tuđmanovih vlada i Tuđmanova nasljednika Račana i Mesića.

 

Alternative nema na prvi pogled zato što su političari od morala i etike, nekompromitirani političari i duše koje se nisu dale prodati, poput Dobroslava Parage i drugi demokratski političari iz Hrvatske stranke prava 1861., na koje, bez da navodi imena, možda misli  u svojim kolumnama  glavni urednik Glasa Koncila velečasni Ivan Miklenić (kao u posljednem komentaru u broju 36 Glasa Koncila od 3. rujna 2006. «Nemoć izopačene politike»), pod totalnom medijskom zabranom.  Vjerujem da postoje i u drugim izvanparlamentarnim strankama, pa i izvan stranaka da naime, pored postojećih, vidljivih kompromitiranih i korumpiranih političara postoje i oni koji se žele žrtvovati za javnost, a ne živjeti na njezin račun i račun budućih hrvatskih naraštaja, a nada da takvi nekompromitirani pošteni i hrabri ljudi postoje, svjedoče neki nekompromitirani borci za hrvatske pravice iz prošlosti, kao što je glasio i komentar g. Miklenića.

 

Međutim, trebao bi g. Miklenić otvoriti stranice Glasa Koncila za takve nekompromitirane političare, a Crkva će morati otvoriti eter svoje nacionalne radiostanice Hrvatskog katoličkog radija, da bi birači imali barem minimalnu šansu prepoznati alternativu vladajućoj kasti, jer ostali mediji su zatvoreni za javnost. Kardinal Bozanić morati će, uz to, preuzeti uloga Stepinca i tražiti demokratski preokret u ovom nepravednom i lažnom demokratskom poretku naše zemlje. Glavni mediji koji biračima posreduju političke programe i političare su Hrvatska radio-televizija, te televizije NOVA TV i RTL, tako da sam, mislim, naveo, ne samo glavne cenzore, nego i mjesta s kojih se priopćava javnosti politika, jer davno su prošla vremena kada je Stjepan Radić tumačio narodu politiku s bačve.

 

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. sve je legalne i legitimne, zakonske i ustavne poteze povukao, ne bi li Hrvatsku stranku prava 1861. i sebe izvukao ispod tereta medijske cenzure, kojoj ga je podvrgnuo, prvo titoistički totalitarni režim osamdesetih godina 20. st., a poslije titoistički, nominalno demokratski režim Republike Hrvatske devedesetih godina 20. st. kao i u prvom desetljeću 21. stoljeća, kao što smo svjedoci (desetljeće još nije isteklo, pa se valja nadati i raditi na čudu, odnosno demokratskom preokretu). Gospodin Paraga je podnio nadležnom Županijskom sudu u Zagrebu čak i tužbu zbog cenzure, ali, kada je istražna sutkinja na prvom ročištu bila suočena s dokaznim materijalom, kojim se teretio bivši glavni ravnatelj Hrvatske televizije Obrad Kosovac, kojega je Franjo Tuđman bio postavio na to mjesto, brzo je zaključila ročište i cijeli predmet pospremila u ladicu, gdje stoji i danas. Raznorazne ustavne tužbe, tužbe Vrhovnom sudu, apeli hrvatskim i međunarodnim institucijama, sve to je pravaški prvak Dobroslav Paraga poduzeo – i naišao na gluhe uši i slijepe oči. Hrvatska javnost treba znati, a Hrvatsko pravo online izdanje u Republici Hrvatskoj pravi je medij za to, jer drugi mediji manje, više vrše protuustavnu cenzuru, da je Dobroslav Paraga sve poduzeo što je bilo u njegovoj moći i u okvirima demokracije i pravne države da hrvatskim građanima i narodu omogući alternativu, ali represija nominalno demokratskog režima je takva kakva je – velika i snažna, jer bez te represije i cenzure ne bi bilo rasprodaje hrvatskog narodnog gospodarstva i rušenje suvereniteta Republike Hrvatske, kao i rasprodaje PRAVDE.

 

Duhovno je puno važnije od kruha našeg svagdašnjeg, a PRAVDA spada u duhovnu sferu, a bez toga svejedno je hodamo li po pozlaćenim Bandićevim zagrebačkim ulicama i «Trgu maršala Tita» ili ne. Ako nema PRAVDE ne treba nam ni američki ili japanski brutto-nacionalni dohodak, jer samo naivci misle da se sreća može kupiti novcem i visokim životnim standardom – koji Sanader najavljuje ulaskom RH u EU, što je prevara sama za sebe, jer davno su prošla vremena kada su nove članice EU poput negdašnjih novih članica Portugala i Grčke od EU dobivale subvencije u milijardama američkih dolara i tako sustigle druge članice EU u razvoju. Europska Unija, ako opstane, za puno će desetljeća biti «federativna konfederacija» nerazmjerno razvijenih zemalja i podijeljena na «američki Sjever i Jug», sve dok ne eksplodira kao SAD 1861. godine. U svakom slučaju, s korumpiranima, s kriptokomunistima i bivšim komunistima i doušnicima te s lažnim magistrom, ili bez njega, svejedno, u nekoj budućoj Sanaderovoj ili Račanovoj vladi Republika Hrvatska može brojati mjesece, a ne godine, dok ne bude potpuno likvidirana i razdividirana i kao članica EU ili kandidatkinja za članstvo u EU spojena s isto tako upropaštenim susjednim zemljama u tzv. Zapadni Balkan koji će onda tvoriti jednu jedinicu u EU ili nekoliko povezanih jedinica s jednim glasom prava, pa ćemo se sa Srbijancima i drugima dogovarati kako taj glas pred Bruxellsom iskoristiti. (A ako sam pogriješio, pa ne bude koji mjesec nego koja godina do tada, isto je i isto nam se piše).

 

Iako je autor ovog teksta političar, ne samo povjesničar, zbog represije nominalno demokratskog režima u Republici Hrvatskoj ne mogu sudjelovati u političkom životu Hrvatske, jer me priječi sila režima. Zato sam «osuđen» na pisanje povijesti, a sreća u nesreći je, da sam diplomirani povjesničar (u školama sam dobio godine 1997. otkaz jer sam se izvan nastave «drznuo» sudjelovati u javnom političkom životu zemlje, na što imam ustavno pravo, ali mi to pravo priječe tipovi poput Račana, Mesića, Vesne Pusić i Sanadera i dr. Pored masovnog otpuštanja radnika u Hrvatskoj u posljednjih 16 godina, pod izgovorom privatizacije, postoji i otpuštanje radnika iz političkih razloga, kao što sam osobni primjer, pored stotine drugih. Poslije sam, 2002. opet dobio otkaz iz političkih razloga, dok su neki drugi nastavnici smjeli čak i na školskim satovima voditi političku agitaciju za svoje stranke i partije. Od ministra Primorca tražio sam 2004. rehabilitaciju, ali sam odbijen, a ministar mi je pod zadnje poslao kratki mail u kojemu mi je doslovno zaželio «svako dobro». I ja mu želim svako dobro. Bez javne službe mogu na prste jedne ruke izbrojati šanse kako da kao povjesničar zaradim kruh naš svagašnji. Cilj ateističkih dripaca koji se griju na vatri vlasti i je da «crknemo» od gladi, ali, tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada – stara je poslovica. Kad je riječ o političkim otkazima, onda mi na pamet pada i pojam političkih ubojstava. Niti jedno političko ubojstvo u RH do danas nije riješeno. Zanimljivo – i zabrinjavajuće!!!

 

Kad već pišem o povijesti, onda želim naglasiti da navođenje povijesnih neistina i ponavljanje propagande, kao što su to za vrijeme Titove Jugoslavije činili, a i danas u Republici Hrvatskoj čine plaćeni titoistički povjesničari, predstavlja vodu na mlin današnjim, navedenim, kompromitiranim političarima, koji i sami ponekad ponavljaju povijesne laži i poluistine kvazipovjesničara Dušana Bilandžića,  publicista Slavka Goldsteina, ili najmlađeg titoiste i «stručnjaka» Tvrtka Jakovine, jer, kada birači o povijesnim događajima imaju iskrivljenu sliku i percepiju, onda imaju krivu predodžbu i o aktualnim političarima koji ponavljaju manipulirane povijesne događaje. Između ostalog, i zato treba ispravljati povijesne neistine.

 

Jedan od takvih pokušaja ispravljanja povijesne neistine i poluistine događa se trenutno u «Glasu Koncila», gdje se u ovo vrijeme objavljuje feljton na temu Goldsteinova prikaza navodnog ustaškog pokolja u glinskoj crkvi 1941. godine. U navedenom broju 36 GK, pod naslovom «Preslikana shema zločina», kolega Tomislav Vuković daje zanimliv prikaz kako su «povjesničari» iz redova titoističke historiografije, što Vuković tako ne naziva, ali naziva to tako moja malenkost, navodni ustaški zločin u Glini iz srpnja 1941. predstavili preslikanom shemom navodnog ustaškog zločina iz svibnja 1941. godine nad glinskim Srbima. Vuković naime reagira na feljton Slavka Goldsteina, objavljen u siječnju 2005. godine u «Jutarnjem listu», nastao na osnovi rukopisa Goldsteinove knjige «1941.» Povijesne istine radi, mogu napomenuti, da je niže potpisani autor demantirao Goldsteinov feljton iz «Jutarnjeg lista» od 8. i 15. siječnja 2005. o počinjenim i o navodnim zločinima nad Srbima u NDH 1941. godine pod naslovom «Misterij ubojstva odvjetnika Vujičića na Đurđevdan» i «U ustaškom pokolju u Glini 1941. ubijeno oko 400 Srba». 

 

Još 9. siječnja 2005. godine sam člankom, pod naslovom «Jednostrana Goldsteinova stara marksistička povijest za nove nepravde» demantirao prvi dio Goldsteinova feljtona i tog dana ga uputio redakciji «Jutarnjeg lista», ali glavni urednik «Jutarnjeg lista» Tomislav Wruss odbio je objaviti argumentirani demanti.

 

Poslije sam iste 2005. godine, navedeni demanti besplatno ponudio tadašnjem glavnom uredniku Hrvatskog slova Marijanu Križiću, koji je obećao objaviti demanti, kako se povijesne poluistine, manipulirane povijesne činjenice i povijesne laži ne bi ponavljale, ali, nažalost od obećanja nije bilo ništa, tako da je demanti do danas ostao neobjavljen. U međuvremenu su neki mediji u RH ponovili laž i manipulirane činjenice o tzv. veljunskom zločinu nad Srbima 1941. godine, o kojemu Goldstein također govori u svom velikom i opširnom feljtonu, a sve to ide na štetu, ne samo povijesne istine, nego i na štetu hrvatskog političkog naroda, dakle, svih građana Republike Hrvatske. I na ponovljene poluistine i laži ponudio sam 26. ožujka 2006. godine, kao povjesničar, besplatno Hrvatskom slovu novi, skraćeni demanti, pod naslovom  «Veljunske žrtve i zločini», ali i taj demanti je ostao u ladici glavnog urednika Nenada Piskača, kao da se boji Slavka Goldsteina.  I tako se marksističke laži o Drugom svjetskom ratu vrte u Hrvatskoj kao na karuselu, a istina i pravda trpi.

Slijedi necenzurirani ispravak Goldsteinova feljtona iz «Jutarnjeg lista», koji čitatelji «Hrvatskog prava» mogu za sada pročitati samo u «Hrvatskom pravu», dok drugi mediji, osim izuzetaka kao što je «Glas Koncila», i dalje vrte Goldsteinovu publicističku historiografiju, koja obuhvaća i «stručno» mišljenje o broju jasenovačkih žrtava – «80 do 100 tisuća». (Ispravak je skraćen, odnosno radi se o demantiju od 26. ožujka 2006. koji sadrži srž demantija od 9. siječnja 2005. godine, na osnovi sljedećih izvora: «Razgovori s Kočom», Aleksandar Nenadović, «Eugen Dido Kvaternik, Sjećanja i zapažanja 1925. – 1945.», «Nije sramota biti Hrvat ali je peh», Aleksandar Vojinović, «Verwüstungen und Greueltaten der Aufrührer» /Pustošenja i pokolji  pobunjenika/, Matija Kovačić, Hrvatski bibliografski institut, i «Trinaesta proletarska u NOB», general-pukovnik JNA Milan Žeželj, Franjo Biljan i Šandor Kaufer. Prof. Goran Jurišić, Zagreb.

 

 

Slavko Goldstein – dežurni odvjetnik stvarnih i izmišljenih srpskih žrtava u NDH i Goldsteinova dvostruka mjerila prema žrtvama!

 

«Domaći tisak i HTV u udarnom terminu Dnevnika, izvijestili su 20.3.2006. o krađi nekoliko željeznih ploča s natpisima žrtava na spomeniku u hrvatskom mjestu Veljun kod Slunja. Spomenik su podigle partizanske vlasti u jugoslavenskoj Socijalističkoj Republici Hrvatskoj. Broj i nacionalnost žrtava odredila je marksistička i titoistička jugoslavenska historiografija, koja nije znanstvena nego paraznanstvena, ideološka, i koja priznaje isključivo žrtve fašističkog terora. Povijesna je činjenica da  titoistička historiografija nije priznala komunistički teror niti žrtve totalitarnog sustava titoizma. Kritičari, koji kritiziraju osuđivanje totalitarnog komunizma u Republici Hrvatskoj imaju u prezentaciji neargumentiranih i poluargumentiranih kritika otvoreni prostor u medijima, za razliku od kritičara koji ukazuju na žrtve jugokomunističkog terora. Dok se predstavnici i interpretatori jugoslavenske titoističke historiografije žale na rušenje ili oštećivanje navodnih antifašističkih spomenika, nisu u stanju biti objektivni i priznati činjenicu da kod nas nisu rušeni ili oštećivani antikomunistički spomenici, spomenici žrtvama jugokomunizma, jer spomenika žrtvama jugokomunizma kod nas /skoro, op.a./ i nema. Demokratske vlasti nisu financirale spomenike u spomen na žrtve titoističkog komunizma, unatoč tome što je neosporno da je maršal Tito de facto ratni zločinac, i da je komunistička partija bila zločinačka organizacija. Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma je prošle godine uzaludno pokušavao objaviti objektivni prikaz veljunskih žrtava i zločina u Drugom svjetskom ratu, ali glavni urednici vodećih mediji odbili su opovrgavanje titoističke historiografije u Republicu Hrvatskoj. Tako se događa da se laž veljunskog slučaja ponavlja prilikom svakog povoda, kao na pr. prilikom nedavne krađe željeznih ploča s imenima veljunskih žrtava. Za osuditi je svako vandalsko rušenje ili oštećivanje spomenika, ali prvo treba utvrditi koji su spomenici u znak sjećanja na fašistički teror, a koji su spomenici u znak sjećanja na partizansku i jugokomunističku vlast, a takve onda demokratske vlasti RH trebaju dati ukloniti i pohraniti u muzeju žrtava i zločina komunizma, koji u Hrvatskoj još ne postoji, unatoč polustoljetnoj komunističkoj diktaturi u Hrvatskoj. Dok se Europa, osim žrtvama fašizma bavi i žrtvama komunizma, demokratske vlasti i većina medija u Hrvatskoj bavi se takoreći isključivo žrtvama fašističkog terora iz doba četverogodišnje vladavine ustaškog režima u Drugom svjetskom ratu. I glup čovjek bi uočio da tu nešto nije u redu, i da se hrvatskom stanovništvu pošto poto nastoji u uvjetima demokracije i kapitalizma nametnuti propale ostatke partizanskog jugokomunističkog poretka. Krenimo redom:

Veljun je mjesto s većinskim udjelom srpske nacionalne manjine, sve do 1995. godine. Fakt je, da su partizanski odred iz Veljuna popunili većinom Srbi. Također je povijesna činjenica da postoji određeni broj srpskih žrtava iz Veljuna, iz doba Drugog svjetskog rata. Također je povijesni fakt da postoji određeni broj hrvatskih žrtava iz Veljunu susjednog mjesta s hrvatskom većinom. Međutim, prezentatori «revije srpskih žrtava» iz Veljuna namjerno prešućuju hrvatske žrtve, u spomen na koje ne postoji spomenik niti postoje grobovi. Zašto ne postoje? U zborniku 110 dokumenata iz arhiva komunističke partije je u knjizi «Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944. – 1946. Dokumenti» naveden i dokument koji svjedoči o tome, da su partizanske vlasti nakon Drugog svjetskog rata u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj dale preorati sve grobove s hrvatskim žrtvama četničkog i partizanskog terora. Titoistička jugoslavenska historiografija u Republici Hrvatskoj navodi masovni zločin nad srpskim civilima iz Veljuna kraj Slunja koje je, «440» do «600» Srba u noći sa 9. na 10. svibanj 1941. godine, navodno pobio visoki dužnosnik ustaškog režima, Vjekoslav Maks Luburić. Pored toga spominje 35 strijeljanih veljunskih Srba u isto vrijeme. Ne bi bilo prvi puta u povijesti da se žrtve pripišu drugoj strani. Najnoviji primjer je iz Domovinskog rata kada je srpska soldateska nakon pirove pobjede osvajanja Vukovara, po ulicama grada-heroja masovno ubijala vukovarske građane, dok je Miloševićeva propaganda i protuobavještajna služba KOS preko TV Novi sad i TV Beograd širila velike laži kako se u vezi ubijenih ljudi radi o srpskim civilima koje da su pobile «Zenge» (hrvatski vojnici iz Zbora narodne garde RH). Strani novinari su o tim ubijanjima u Vukovaru nakon osvajanja grada od strane «JNA» izvještavali kao o «srpskoj terminaciji Hrvata» (terminacija ili istrebljenje).

 

Hrvatske žrtve u sjeni srpskih žrtava

 

U noći sa 5. na 6. svibnja 1941. su četnici kraj Slunja zvjerski ubili gotovo cijelu hrvatsku obitelj Mravunac (supružnike i dvoje malodobne djece, pri čemu je jednom dječaku glava razbijena kundakom vojničke puške; napadnuta djevojčica se spasila bijegom). Fakt je da su ustaške vlasti dale uhititi 36 veljunskih Srba, na pokretnom ustaškom sudu ih optužili kao počinitelje zločina nad obitelji Mravunac, osudili na smrt i 35 osuđenika strijeljali. Osuda i masovno strijeljanje je od ustaških vlasti zavedeno u službenim dokumentima NDH. Strijeljanje je preživjela srpska žrtva i svjedok, Dušan Nikšić. Međutim, srpski svjedok posvjedočio je strijeljanje 35 svojih sunarodnjaka, ali ne i «400» do «600» drugih veljunskih Srba koji da su pobijeni 1941. u Hrvatskom Blagaju.

 

U vezi slučaja Veljun titoistička historiografija spominje kako su veljunski partizani «iz osvete ili kazne» ubili zarobljenog ustaškog lokalnog dužnosnika i učitelja Ivana Šajfara. Ako su ustaše  pobili «400» do «600» veljunskih Srba (muških osoba), tko je onda od veljunskih Srba kasnije popunio veljunski partizanski odred, ako se zna da je malo mjesto Veljun imalo oko 1000 stanovnika? Možda je jednostrano pisanje o hrvatskim zločinima nad Srbima u NDH, koje se non-stop potenciralo za vrijeme komunizma od 1945. do 1990. godine, bio uzrok što su za vrijeme velikosrpske agresije od 1991. do 1995. četnici etnički očistili Veljunu susjedno mjesto Hrvatski Blagaj. Međutim, nestanak Hrvata iz H. Blagaja ne zove se etničkim čišćenjem. Srbi su 1991. iz H. Blagaja, što ubili, što protjerali 508 hrvatskih stanovnika. Godine 1995. je uoči «Oluje» iz Veljuna i okolice od strane četničkog režima iz tzv. «Krajine» na bijeg natjerano 597 Srba, ali da nitko ne bude umišljen pa da tvrdi kako se radi o etničkom čišćenju Srba 1995. godine od hrvatske strane. Ugledni međunarodni novinar Roy Gutman je dokazao da hrvatska oslobodilačka vojno-redarstvena akcija «Oluja» iz 1995. ne predstavlja etničko čišćenje srpskih civila na bivšem okupiranom teritoriju Hrvatske. U glavama nekih u svijetu, ali i kod nas u Hrvatskoj, se sustavno producira velika laž o etničkom čišćenju Srba 1995. kao alibi za buduće zločine Srba protiv Hrvata, jer očito neki od zatvorene spirale nasilja prave vlastite karijere i profit kao «profesionalni čuvari srpskih žrtava».

 

Teror komunističkih partizana

 

Za osvetu nema opravdanja jer osveta nije zakon demokracije. To vrijedi i za ustaške i za partizanske osvete. Niti je NDH bila pravna država, niti je SFRJ bila pravna država. Međutim, postupci partizana za vrijeme Drugog svjetskog rata nemaju nikakve veze s poštivanjem međunarodnog ratnog prava: 1943. su partizani u Sošicama na Žumberku, između Zagreba i Karlovca, na smrt strijeljali 218 zarobljenih hrvatskih vojnika oružanih snaga NDH. U «Naredbi br. 5 Glavnog štaba Narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda Hrvatske od 15.1.1943. godine», kojom «se pohvaljuju borci i rukovodioci IV i XIII proleterske udarne brigade «Rade Končar» za pokazano junaštvo u borbi za oslobođenje Krašića» /rodno mjesto kardinala i blaženika Alojzija Stepinca/ komandant Ivo Rukavina, pomoćnik komandanta Đoko Jovanić i politički komesar Vladimir Bakarić izvještavaju Vrhovni štab NOV Jugoslavije (Tita) da je «Vojni sud naših jedinica sudio na smrt strijeljanjem zbog izdaje domovine (...) 218 ustaških izdajica(...)». Osim masovnog ubojstva s predumišljajem se postavlja pitanje: Koga su to ustaški hrvatski vojnici izdali? Staljina možda, komunizam, Tita, Jugoslaviju? Ubijeni hrvatski zarobljenici su nakon egzekucije bačeni u jamu Jazovku, u koju će jugokomunistička vlast nakon Drugog svjetskog rata ubaciti zaklane i strijeljane pacijente i ranjenike iz zagrebačkih bolnica koje su nakon «oslobođenja» Zagreba 9. svibnja 1945. etnički očišćene, po istom obrascu kao što je «JNA» nakon pada Vukovara etnički očistila vukovarsku bolnicu i hrvatske ranjenike, pacijente i bolničko osoblje strijeljala 20. studenog 1991. na Ovčari kraj Vukovara. Partizanski ratni zločin u Sošicama nije od strane pravne države RH procesuiran, niti će biti, kada su u pitanju bivši komunisti na vlasti i u parlamentarnoj oporbi.

 

Srbin Vujičić je žrtva, a Hrvat Petrak?

 

Slavko Goldstein je u svom feljtonu u «Jutarnjem listu» iz 2005. naveo političko ubojstvo koje su lokalne ustaške vlasti u Karlovcu izvršile nad uglednim odvjetnikom i političarem srpske nacionalnosti, dr. Milanom Vujičićem. Iako je za to ubojstvo izravno odgovoran ustaški dužnosnik iz Karlovca, bivši Vujičićev kolega dr. Ante Nikšić, g. S. Goldstein i na ovom primjeru manipulira, jer ne dopušta da se radi o ubojstvu iz koristoljublja, iako se korist u uklanjanju g. Vujičića za Antu Nikšića pokazala u nestanku kompromitirajućih dokumenata iz njegova (Vujičićeva) odvjetničkog ureda, koji su prilikom ubojstva opljačkani, i Vujičićevog potencijalnog svjedočenja o projugoslavenskoj orijentaciji g. Nikšića i njegovoj suradnji s velikosrpskim režimom za vrijeme kraljevske Jugoslavije.

 

Međutim, činjenice, da je partizanska Ozna nakon Drugog svjetskog rata likvidirala ugledne Hrvate iz Karlovca, za g. S. Goldsteina ne postoje, on ih prešućuje i time relativizira zločine komunizma i zločine partizana, jer ispada da su jugokomunisti imali alibi da nakon rata ubijaju Hrvate, jer su Hrvati za vrijeme rata ubijali Srbe. Dana 25. veljače 1946. je Ozna na Jamadolu u Karlovcu likvidirala uglednog hrvatskog političara Ivana Petraka. Smrt je pismeno naredio tadašnji načelnik Ozne za okrug Karlovac, poslije bivši prvi ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Iako su čak i neki članovi komunističke partije tadašnjem načelniku Ozne u Karlovcu uputili apel da se tom poštenom čovjeku, dugoreškom političaru i trgovcu, poštedi život, jer da nije surađivao s ustaškim režimom, odgovor je bio negativan. Uzrok likvidacije tog nedužnog čovjeka je bila Titova «socijalistička» revolucija odnosno boljševizacija Jugoslavije: g. Petrak je bio veleposjednik, «zločesti kulak» koji je kao takav postao «narodni neprijatelj». Od zaplijenjene imovine žrtve komunizma, g. Petraka, jugoboljševici nisu namirili narod nego sebe. I dan-danas se u kući Petrakovih nalazi policijska stanica Ministarstva unutarnjih poslova RH, što je sramota par excellence, da se imovina nije vratila članovima obitelji žrtve. Gospodin Petrak je sa Stjepanom Radićem 1924. u Dugoj Resi suosnovao ogranak Hrvatske republikanske seljačke stranke, a za vrijeme blagoslova nove kuće Petrakovih 1931. godine su uzvanici obitelji Petrak bili tadašnji zagrebački pomoćni biskup Stepinac i Zagrebački nadbiskup Bauer.

 

Klimavi izvori titoističke historiografije

 

Što se tiče izvora poput raznoraznih zapisnika Ozne i svjedočenja hrvatskih ratnih zarobljenika Ozne, koje je kao temelj za svoj feljton u «Jutarnjem listu» i za svoju knjigu «1941.» uzeo S. Goldstein, o njima odnosno o Ozni je najbolju ocjenu dala gospođa Tamara Griesser-Pečar u knjizi «Das zerissene Volk. Slowenien 1941 – 1946. Okkupation, Kollaboration, Bürgerkrieg, Revolution», Wien 2003. Njemački novinar Frankfurter Allgemeine Zeitung, Reinhard Olt,  je na obljetnicu diktatorove smrti, 4. svibnja 2004. godine, i uoči ulaska Slovenije u EU, u članku pod naslovom «Slowenien – ein Massengrab» (Slovenija – masovna gobnica) napisao kritiku maloprije navedene knjige o zločinima jugokomunizma 1945. godine. Facit članka je da je politička policija komunističke partije KPJ, tzv. «Odjeljenje za zaštitu naroda» (Ozna) masovno ubijalo zarobljene pripadnike slovenskog i hrvatskog naroda.

 

Umjesto što titoistička historiografija u Republici Hrvatskoj stalno vrti karusel o srpskim žrtvama, trebala bi se pozabaviti masovno ubijenim hrvatskim žrtvama komunizma 1945. u Mariboru, kada je Titova vlast pod zemlju pokopala cijeli jedan grad – 60 tisuća zarobljenih časnika i vojnika oružanih snaga NDH i hrvatskih civila i ranjenika, koje su u svibnju i lipnju 1945. strijeljani u Teznom kraj Maribora. To je zločin koji nadmašuje Katynski zločin za pet puta.

 

Ili drugi primjer: masovno ubojstvo 12 tisuća ratnih zarobljenika u Maceljskoj šumi 1945. od strane vojne Ozne komunističke partije. Ili, masovno ubojstvo pet tisuća ratnih zarobljenika iz partizanskog logora kraj Topuskog 1945. godine itd. To su činjenice nad kojima se vlasti RH i saborska opozicija trebaju zamisliti i nešto poduzeti na rehabilitaciji žrtava komunizma u Hrvatskoj? Danas imamo usred Zagreb Trg maršala Tita, u spomen na zločinca koji je pobio više ljudi nego balkanski krvnik Slobodan Milošević. Zato nemamo Trg žrtava komunizma. Premijer Sanader je preko svojega glasnogovornika poručio da se njegova vlada neće baviti žrtvama komunizma i komunističkim zločincima, jer da vlada svake godine polaže vijence pred spomenik bleiburškim i jasenovačkim žrtvama. Umjesto vlade Hrvatske demokratske zajednice, morati će onda neka buduća, a tada istinski demokratska vlada poštivati zaključke iz rezolucije 1481 Parlamentarne skupštine Vijeća Europe o osudi zločina komunizma.» Diplomirani povjesničar Goran Jurišić, prof., Zagreb.