«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

15. rujan 2006.

 

 

GOSPODINE PREMIJERU, UHITITE ĐAPIĆA!!!

 

 

 

 

(KOMENTAR)

 

U «Hrvatskom pravu» puno se do sada pisalo o protuustavnoj cenzuri koja je na snazi u većini medija u Republici Hrvatskoj, posebno na Hrvatskoj radio-televiziji i u najpoznatijim tiskovinama, a posebno je uočljiva cenzura koju glavni urednici medija provode nad Dobroslavom Paragom i nad Hrvatskom strankom prava 1861. Stjegonoša hrvatske nezavisnosti u vrijeme velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, Dobroslav Paraga, bio je pod stopostotnom cenzurom i u bivšoj Titovoj Jugoslaviji, što je dokaz da na Balkanu nema ništa novog – nema demokracije, nema pravne države, nema obećanog blagostanja, ali zato ima cenzure. Kad bi se cenzura mogla izvoziti u inozemstvo i prodavati, državni proračun Republike Hrvatske bio bi veći od državnog proračuna bilo koje zemlje-članice Europske Unije.

 

Na primjeru pritvaranja tajkuna Vlade Zeca uočljiva je cenzura u mnogim medijima u Republici Hrvatskoj. Tako su u vijesti o pritvaranju Đapićeva stranačkog «druga» Vlade Zeca glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Mirko Galić i urednik Dnevnika, prikazali stari snimak razgovora Vlade Zeca s Antom Đapićem u foajeu jednog poznatog zagrebačkog hotela, ali na način da su cenzorske škare na snimku odrezale Đapića, tako da se vidio samo Zec. «Večernji list» pisao je o uhićenju Vlade Zeca, ali cenzorske škare su opet odrezale «vuka» koji dlaku mijenja ali ćud nikada. Jedino je «Jutarnji list» u članku o uhićenju Đapićevog stranačkog pajdaša spomenuo da je uhićeni osumnjičenik bio član  Đapićeve stranke, iako se, naravno, prešućuje da je Anto Đapić 1993. od mjerodavnih stranačkih tijela isključen iz članstva Hrvatske stranke prava, tako da ni teoretski odnosno pravno ne može biti «predsjednikom Hrvatske stranke prava». «Jutarnji» je prenio i Đapićevu poruku Zecu, da «mu želi sve najbolje». «Jutarnji» je do sada često pisao pozitivno o Đapiću kao mogućem Sanaderovom koalicijskom partneru, ali sada je okrenuo ploču, jer  možda naslućuje da će u Europskoj pučkoj stranci odrezati Sanaderov prijedlog da Đapićeva stranka uđe u tu demokratsku europsku asocijaciju.

 

Hrvatska javnost se sjeća kako je još prije koji mjesec šef vučje stranke na HTV-u tvrdio da neće dopustiti da Vlado Zec padne, i to pod izgovorom brige za radnička prava u Zecovoj tvrtci Kamen-Ingrad, a kakva su prava posloprimaca u Zecovoj tvrtci pokazali su prosvjedi otpuštenih radnika protiv svog bivšeg poslodavca.

 

USKOK bi se morao putem istrage pozabaviti u vezi slučaja Zec i sa Đapićevom iznenadnom kupovinom dva velika stana u Zagrebu i Osijeku, za koje se govori da mu ih je platio Vlado Zec, a činjenice govore da je do 2005. godine samozvani predsjednik HSP-a živio kao podstanar u stanu grada Zagreba za socijalne slučajeve!!!

 

Nedavno se Đapić novinarima pohvalio da je za Đurđu Adlešić molio Boga da ozdravi, premda nema pojma da njegova molitva(prema katekizmu Katoličke Crkve), slabo ili ništa ne vrijedi, jer je ogrezao u izopačenost, laž i lopovluk. Jadan je onaj kojemu Đapić želi ozdravljenje i svako dobro. Čak 35 milijuna kuna duga koji je Sanaderova vlada otpisala Zecovu poduzeću je bio dogovor Sanader-Đapić. Nedavno se Sanader ponovo sastao sa Đapićem u Banskim dvorima. Kakav je pak novi dogovor pao? Kojem Đapićevu pajdašu će Sanader sada otpustiti dug – na račun poreznih obveznika Republike Hrvatske?

 

Gospodine premijeru – UHITITE ĐAPIĆA – ako ne želite da Vi jednog dana budete  uhićeni! Druženje,  dogovaranje i razgovaranje sa Đapićem o nacionalnoj politici i o suradnji HDZ-HSP može Vas skupo stajati, gospodine premijeru, Vaše slobode, ne samo fotelje, jer Đapić je označeni stranački uzurpator,  optuženi krivotvoritelj, bespravni graditelj, politički korupcionaš i provjereni antisemit sa podebljim dosjeom kojeg posjeduje Vojno obavještajna agencija Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

 

Je li mislite da možete tog i takovog Đapića prodati Europi kao rog za svijeću bez ozbiljnih posljedica za Vas samog i Vašu vlast???

 

Čak je i Račan to «shvatio» dobivši pljusku iz svoje Internacionale, pa niste valjda manje intelektualni od Račana? Osim toga, svaki drugi korupcijski skandal većih razmjera u Republici Hrvatskoj vezan je za Đapića. Zato,  UHITITE ĐAPIĆA ako želite pred EU dokazati vjerodostojnost i funkcioniranje antikorupcijskog programa! Svako podupiranje Đapića znači zabijanje jednog čavla više u lijes Republike Hrvatske. Ako je program vlade suradnja sa Đapićem, onda će vlada u stečaj kao Kamen-Ingrad, a Vi premijeru možda u pritvor – kao Zec, jer Vaš  potencijalni, nedaj Bože, nasljednik Račan neće se libiti jedan dan nakon preuzimanja vlasti uhititi bilo koga, kao što je dan nakon izbora uhićen bivši ministar turizma, jer Račan je izvrstan u ispunjavanju zahtjeva iz svijeta.