«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

20. rujan 2006.

 

M E D I J S K I  Č U V A R I  K O M U N I Z M A

U   R E P U B L  I C I  H R V A T S K O J!

 

(U fokusu mađarskih protuvladinih i protukomunističkih demonstracija)

 

Izvještajne novinske agencije iz svijeta i Europe, izvijestile su o nemirima koji su 18. rujna 2006. zahvatili glavni grad Republike Mađarske, sjeveroistočnog susjeda Republike Hrvatske. Povod nemirima bilo je razotkriće da je aktualni Sanaderov kolega, mađarski premijer, koji je ispred svoje socijalističke partije nedavno pobijedio na izborima za mađarski parlament, na zatvorenom stranačkom sastanku, koji je netko snimio, povjerljivo izjavio da su on i njegovi stranački drugovi uzduž i poprijeko varali i prevarili biračko tijelo, i doslovno je rekao da su “mađarskim građanima svjesno i namjerno lagali ujutro, u podne i navečer”. Nakon objave sramotne istine na mađarskom radiju spontano su se u središtu Budimpešte počeli 18. rujna okupljati prevareni i poniženi mađarski građani koji su aktualnom premijeru i njegovoj stranci na proteklim izborima ukazali povjerenje, koje je, dakle, u cijelosti iznevjereno. Opravdani gnjev mađarskih prosvjednika, čiji se broj iz sata u sat tog dana povećavao, da bi se na kraju pred mađarskim parlamentom i državnom navodno javnom televizijom okupilo minimalno nekoliko desetaka tisuća prosvjednika, većinom mladi ljudi koji su nosili mađarski nacionalni stijeg i izvikivali protuvladine parole. Strane novinske agencije su izvijestile da se radi o najvećem buntu Mađara nakon poznatog protusovjetskog ustanka 1956. godine, koji je totalitarni Sovjetski Savez tada bio ugušio u krvi, ubivši oko 100 tisuća Mađara, i protjeravši na Zapad oko 300 tisuća Mađara, te razorivši tenkovima cijelu staru gradsku jezgru Budimpešte, koja je ionako bilo polurazorena u Drugom svjetskom ratu od strane Hitlerove vojske i Crvene armije. Uglavnom, u mađarskim prosvjedima od 18.,19. i 20. rujna ove godine ranjeno je nekoliko stotina prosvjednika i nekoliko desetaka policajaca, a zgradu državne televizije, koja je emitirala velike laži, prosvjednici su zauzeli i zapalili, te od premijera-lažljivca traže da smjesta da ostavku i da ga se protjera iz zemlje. Premijer-lažljivac je opravdani zahtjev odbio, te je time prouzročio i preuzeo odgovornost za daljnje prosvjede, pa i nasilje koje vrši mađarska policija nad civilima.

 

NOVA TV osudila mađarske prosvjednike i podržala kriptokomunističku mađarsku vladu

 

Dok je, primjerice, najveća njemačka javna televizija ZDF vrlo objektivno izvijestila njemačku javnost o mađarskim prosvjedima, privatna televizija NOVA TV u Republici Hrvatskoj dala je u cijelosti krivu sliku o istom događaju, potpuno tendenciozno izvijestivši hrvatsku javnost u svojoj središnjoj informativnoj emisiji “Dnevnik” od 19. rujna 2006. godine, ustvrdivši da se radi o “desničarskim” demonstracijama, da demonstrira rulja, a reporter NOVE TV je u prijenosu uživo iz središta Budimpešte sramotno tvrdio kako mora reći “istinu” da su prosvjednici pijani. Sjećamo se kako je Miloševićeva TV Beograd svojedobno tvrdila kako  albanski prosvjednici, koji su štrajkali glađu u rudniku Stari Trg na Kosovu zbog velikosrpske represije, “žderu banane”, i slične bljuvotine i velike laži koje danas ponovno moramo slušati, ali od medija u Hrvatskoj.  Da čovjek naprosto ne povjeruje u kolikoj mjeri mediji u Republici Hrvatskoj sramotno lažu. Njemačka TV ZDF je putem svojeg reportera razgovarala s nekim prosvjednicima koji spadaju svi u mlađu generaciju između 20 i 30 godina i koji ništa drugo ne rade nego miroljubivo prosvjeduju protiv vlasti koja ih je prevarila, a specijalna policija, ne samo da prekoračuje ovlasti u obračunu s prosvjednicima, nego počinje sve više nalikovati na bivšu totalitarnu komunističku miliciju.

 

Mediji u RH uopće ne spominju uzroke najnovijih nemilih događaja u Republici Mađarskoj, za koje je papa Bendeikt XVI izjavio da se moli kako bi završili što prije na zadovoljstvo obespravljenih. Papa Benedikt XVI zna o čemu govori, svjestan o čemu se radi. Za aktualnog mađarskog premijera je, naime, ustanovljeno da je bio doušnik bivše komunističke tajne službe. Njegova socijalistička partija vuče svoje porijeklo, kao kod nas HDZ i SDP, od bivše komunističke partije koja je mađarski narod držala pola stoljeća u stanju ropstva. Mali dio hrvatske javnosti uopće zna da su mađarski ustanici 1956. godine prvo obračunali s pripadnicima tajne komunističke službe i njezinim doušnicima koje su redom linčovali i vješali o ulične svjetiljke budimpeštanskih ulica, te su potom njihova tijela zapalili – toliki je bio gnjev onih koji su od 1945. do 1956. bili žrtvom totalitarnog staljinističkog režima u Mađarskoj (u isto vrijeme su Hrvati u Titovoj Jugoslaviji bili žrtve staljinističkog titoističkog režima). Uopće ne čudi da mađarski civili, demokrati i mladež trenutno prosvjeduju i ispred sjedišta mađarske socijalističke partije u Budimpešti. Uzrok svih tih događaja je izostanak lustracije u Republici Mađarskoj, tako da su od 1990. do danas izmjenično vladali bivši komunisti koji su cijelo mađarsko narodno gospodarstvo rasprodali zapadnim bankama i tajkunima, a istovremeno su ex-boljševici provizije od prodaje narodnog bogatstva strpali u svoje džepove, kupovali nekretnine i skupocjene zapadne automobile, vile u najelitnijim svjetskim ljetovalištima, pa i kod nas na Jadranu – gdje su odlično dočekani od svojih kolega-bivših jugokomunista. Dok su se bivši mađarski komunisti bogatili na račun mađarske sirotinje, sirotinja je ostajala bez posla i bez ponosa. Rezultat je ovaj koji se sada vidi u Budimpešti.

 

Naši mediji i novinari kao da su pali s Marsa, te se čude da se sve to događa u Mađarskoj koja je “članica EU i NATO”. To je dokaz da su Sanaderove priče o brzom rastu standarda hrvatskih građana ulaskom RH u EU potpuno lažne, i uopće ne sumnjamo da Sanader biračima laže kao što je lagao njegov mađarski kolega, a o Račanu da i ne govorimo koliko je taj lagao od 1972. do danas – neprekidno šireći velike laži, a HRT laže ništa manje nego mađarska TV danas, ili rumunjska TV uoči Rumunjske revolucije 1989. kada je gnjevni narod također zaposjeo tvornicu laži (TV) i raskrinkao komunističke tzv. i lažne “antifašističke” lažljivce. Za razliku od Hrvatske je Mađarska od 1990. barem imala nekomunističkog gradonačelnika Budimpešte i premijera, a u glavnom mađarskom gradu izgrađen je i muzej žrtava nacizma i komunizma dok to u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu uopće nije slučaj – kod nas vladaju na svim državnim i lokalnim položajima bivši komunisti – pokvareni i danas kao i jučer u Titovoj Jugoslaviji, koji svi glume hrvatske rodoljube, a istovremeno pljačkaju hrvatski narod gore nego velikosrpska banda za vrijeme rata. Neki naši mediji čak se nisu susprezali lažno tvrditi da su mađarski prosvjednici oprostili premijeru na njegovim lažima. Kad bi to bila istina onda bi se moglo postaviti pitanje – zašto onda prosvjeduju? Očito neki naši mediji misle da su hrvatski građani blesavci bez mozga.

 

Sve u svemu, mediji u Hrvatskoj ponovo su pokazali i dokazali da predstavljaju čuvare komunizma, bez obzira bili tzv. državno-javni ili privatni mediji, jer se i jedni i drugi nalaze u posjedu i pod uređivačkom politikom bivših jugoslavenskih komunista i izdajica hrvatskog naroda. Hrvati, probudite se! Mađari su se probudili! Nemojmo mi uvijek biti zadnja rupa na sviralu!