«HRVATSKO PRAVO»

PRVE STRANAČKE ONLINE NOVINE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

25. rujan 2006.

 

 

 

HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA

 

 

Priopćenje za Hinu, tisak i javnost

Zagreb, dana 25. rujna 2006.

 

1/1

 

 

Zahtjevamo trenutnu lustraciju Budimira Lončara !

 

Iako smo do sada od vlasti RH zahtijevali načelnu lustraciju svih onih bivših jugokomunista koji su u bivšoj Titovoj Jugoslaviji kršili ljudska prava po uzoru na zločinca Tita, nakon članka iz «Večernjeg lista» od 25. rujna 2006. godine, pod naslovom «Lončar '91. osudio Hrvatsku na smrt», u kojemu je objavljen sažetak sadržaja dokumenta OUN, po kojemu je bivši i posljednji ministar «SFRJ» Budimir Lončar pismeno od Vijeća sigurnosti UN tražio 1991. godine, za vrijeme velikosrpske agresije na RH, uvođenje embarga na izvoz oružja u RH, pod izgovorom uvođenja embarga na izvoz oružja u «SFRJ»,

 

zahtijevamo od nadležnih tijela Republike Hrvatske, ne smjenu savjetnika predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića za vanjsku politiku Budimira Lončara, nego

 

TRENUTNU LUSTRACIJU BUDIMIRA LONČARA IZ JAVNE SLUŽBE REPUBLIKE HRVATSKE!

 

Pored toga zahtijevamo od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da protiv osumnjičenog Lončar Budimira pokrene kazneni postupak i istražne radnje zbog kaznenog djela veleizdaje Republike Hrvatske!

 

Ako osumnjićeni Lončar Budimir, bivši partizanski oficir i oficir totalitarne jugokomunističke tajne službe Ozne i djelatnik obavještajne službe ministarstva vanjskih poslova bivše «SFRJ» neće biti kažnjen zbog praćenja, uhođenja i likvidacije hrvatskih emigranata za vrijeme komunizma, mora zbog osnovane sumnje da je počinio veleizdaju Republike Hrvatske biti trenutno odstranjen iz javne službe u Uredu predsjednika Republike Hrvatske i protiv njega pokrenut kazneni postupak, i to bez odlaganja, te mu se mora odrediti jednomjesečni pritvor zbog sumnje da svojim jakim političkim vezama može utjecati na potencijalne svjedoke protiv njega, koji samo čekaju dati iskaz protiv njega!

 

Koja sramota za aktualne vlasti i saborsku opoziciju da 15 godina nakon Domovinskog rata tek sada, i to preko «Večernjeg lista» (svaka čast na objavi članka - bolje ikad nego nikad) hrvatska javnost saznaje, što politička javnost odavno zna, da je «drug» Lončar Budimir «Buda», bliski suradnik diktatora Tita i Predsjednika Mesića, čak poticao Miloševićeva veleposlanika u UN, Vladislava Jovanovića da Vijeću sigurnost podnese prijedlog za uvođenjem embarga na izvoz oružja u SFRJ i RH, embarga koji je pogodio samo hrvatski narod, jer je ostao na milost i nemilost izložen neprijatelju i agresoru «JNA» i Miloševićevoj parapoliciji i četničkoj bandi. Koja sramota za demokratsku vladu Velike Britanije koja je podupirala jugoslavenske boljševike umjesto hrvatske demokrate! Sram bilo sve aktere ove zločinačke rabote! Tim više je opravdano naoružavanje Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) godine 1991. godine, jer da nije bilo dragovoljaca i bojovnika HOS-a, danas bi Hrvatska bila okupirana kao 1918. godine od strane srbijanske vojske i oficirske bande! Sramota je i pokojnog Predsjednika Franje Tuđmana koji Lončara nije dao uhititi i suditi mu zbog veleizdaje RH, nakon što se Lončar iz Beograda vratio koncem 1991. u Republiku Hrvatsku, iako je F. Tuđman znao kakvu veleizdaju je «drug Buda» počinio.

 

Goran Jurišić

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, Zagreb.

 

Croatian Center of Survey the Criminal Communism

HR – 10000 Zagreb

Mat. br: 1900072, br. žiro-računa Raiffeisen Bank u Zagrebu: 2484008-1102798141

hrcentar.izk@gmail.com