«HRVATSKO PRAVO»

PRVE STRANAČKE ONLINE NOVINE U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

25. rujan 2006.

 

 

 

HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA

 

 

Priopćenje za Hinu, tisak i javnost

Zagreb, dana 25. rujna 2006.

 

1/1

 

 

Osuda govora predsjednika «SAB» Piškulića na obljetnici Pazinskih odluka

 

Hrvatska izvještajna novinska agencija prenijela je vijest o proslavi obljetnice Pazinskih odluka Komunističke partije Hrvatske o sjedinjenju Istre, Rijeke i otoka s Hrvatskom. Pazinske odluke potvrđene su od komunističke skupštine «AVNOJ» tako da su Istra, Rijeka i otoci pripojeni Titovoj Jugoslaviji, a ne samo Hrvatskoj.

 

Osuđujemo govor predsjednika partizansko-jugokomunističkih ratnih veterana iz organizacije «SAB» Krešimira Piškulića kao govor netolerancije i falsificiranja povijesti.

Krešo Piškulić izjavio je sljedeće: «Ne prihvaćamo relativizaciju zločina zaraćenih strana u Drugom svjetskom ratu. Bez Narodnooslobodilačkog pokreta i bez uloge Josipa Broza Tita  Hrvatska ne bi s ostalim državama bivše Jugoslavije bila svrstana među zemlje pobjednice, već bi kao poražena strana doživjela osvetu bez ikakvih prava.» Na navedenoj obljetnici su se njezini sudionici pozvali na Saborsku antifašističku deklaraciju, ali su prešutjeli Saborsku antikomunističku deklaraciju.

 

Povijesna je istina da je stanovništvo Hrvatske 1945. godine, i to partizanske, sovjetske Bakarićeve Hrvatske doživjelo osvetu bez presedana u hrvatskoj povijesti, kada je komunistička partija na čelu s maršalom Titom izvršila genocid nad hrvatskim narodom i etničko čišćenje. O tome svjedoče dokumenti KPH iz Hrvatskog državnog arhiva, ali i, primjerice, britanski dokumenti, kao dokument u obliku izvješća britnskog veleposlanika u Vatikanu, od 11. svibnja 1945. godine, upućeno ministru vanjskih poslova Velike Britanije Anthonyu Edenu u Foreign Office u Londonu («No. 88 . 60/22/45», urudžbirano 23. svibnja 1945. u FO pod oznakom «R 8976»). U navedenom dokumentu se između ostaloga navodi sljedeće:

 

«Ubrzo nakon okupacije svakog grada i sela, partizani su uveli strašnu diktaturu komunističke Partije. Počeli su s «likvidacijom» svih «sumnjivih» elemenata ili onih koji su im se činili dovoljno sumnjivima. Ali, kakvo je to «čišćenje» bilo!!»

 

Premda je hrvatski narod objektivno bio poražen u Drugom svjetskom ratu, prema nategnutoj i neznastvenoj kvazihistoriografiji partizanskih povjesničara tipa Franje Tuđmana, Hrvatska se 1945. preko partizana i jugokomunista našla među zemljama antifašističkih pobjednica Drugog svjetskog rata, ali je hrvatsko stanovništvo od strane jugokomunista i partizana bilo izloženu genocidu, teroru i etničkom čišćenju. Tito je, osim toga, dao likvidirati nositelja antifašistilčke borbe u Hrvatskoj, Andriju Hebranga, i antifašista i antikomunista Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala. «NOP» nije bio «narodnooslobodilački pokret» nego pokret organiziran i kontroliran od komunističke partije, s totalitarnim vojnim tribunalima i revolucionarnim «narodnim sudovima».

 

Vijeće Europe je rezolucijom 1481 od 25. siječnja ove godine osudilo zločine režima totalitarne komunističke partije u Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi, tako i u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji, a to je učinio i Hrvatski sabor deklaracijom od 30. lipnja ove godine, te je vrijeme da se i mediji počinju preorijentirati od nekritičnih simpatija prema bivšim partizanima i njezinoj udruzi «SAB» do kritičnijeg odnosa prema ratnim zločinima koje su de facto počinjeni nad ratnim zarobljenicima i hrvatskim civilima. Ne radi se o relativizaciji zločina nego uopće o činjenici da je pobjednička strana u ratu počinila na tlu Hrvatske de facto ratne zločine. Nakon pripajanja Istre, Rijeke i otoka matici zemlji je fašistički teror nad stanovništvom zamijenjen komunističkm terorom nad hrvatskim stanovništvom !

 

Goran Jurišić

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, Zagreb.

 

Croatian Center of Survey the Criminal Communism

HR – 10000 Zagreb

Mat. br: 1900072, br. žiro-računa Raiffeisen Bank u Zagrebu: 2484008-1102798141

hrcentar.izk@gmail.com