«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

26.09.2006.

ZLOČINAČKI «KOS JNA» I ŠEF VOJNO-OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE RH

U RATU PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE 1991.

 

S obzirom na izjavu Predsjednika Mesića u povodu optužbe u “Večernjem listu” od 25. rujna 2006. da Budimira Lončara, aktualnog savjetnika Predsjednika Mesića za vanjsku politiku, ne misli smijeniti s položaja u Uredu Predsjednika Republike, te da smatra kako su optužbe na račun Budimira Lončara i Josipa Perkovića za veleizdaju Republike Hrvatske neosnovane, donosimo integralni sadržaj dokumenta MORH-a RH koji dokazuje veleizdaju Perković Josipa, a veleizdaju Budimira Lončara dokazuju dokumenti UN koji su opisani u članku “Večernjeg lista” od 25. rujna 2006. (članak “Lončar ’91. osudio Hrvatsku na smrt”) da je tadašnji ministar vanjskih poslova “SFRJ” Lončar Budimir Miloševićevu čovjeku u Ujedinjenim narodima, dakle, veleposlaniku “SFRJ” u OUN Vladislavu Jovanoviću naložio da od Vijeća sigurnosti UN zatraži embargo na izvoz oružja, formalno u “SFRJ”, a praktički u Republiku Hrvatsku koja je tada, razoružana još 1990. godine, bila izložena velikosrpskoj agresiji “JNA” i Miloševićevih četnika. Budimir Lončar je 1991. godine, na traženje vlade Velike Britanije, dao izjavu pred Vijećem sigurnosti UN da bi Vijeće sigurnosti trebalo uvesti embargo na izvoz oružja u “SFRJ”. Vijeće sigurnosti UN je 25. rujna 1991. izglasalo odluku o uvođenju međunarodnog embarga na izvoz oružja u “SFRJ”, čime je Budimir Lončar “Buda”, bivši partizan i pukovnik zloglasne Ozne i aktualni titoist, nakon što je kao djelatnik jugoslavenske totalitarne tajne službe bio odgovoran za ubojstva hrvatskih emigranata, pokušao 1991. ubiti cijeli hrvatski narod, dok je osumnjičeni Perković Josip bio za vrijeme Titove Jugoslavije odgovoran za organizaciju ubojstva hrvatskih emigranata, među njima Stjepana Đurekovića. Slijedi dokaz o veleizdaji Josipa Perkovića, čiji je sin Aleksandar “Saša” zaposlen u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića kao savjetnik za nacionalnu sigurnost, koji je na tom položaju sudjelovao u hvatanju generala Ante Gotovine, i koji trenutno sudjeluje u akcijskom planu predsjednika vlade RH Ive Sanadera (HDZ) o borbi protiv korupcije u Republici Hrvatskoj:

 

 

 

Posljednje zločine komunizma  u Europi počinila je posrbljena «JNA» u Hrvatskoj 1991. i Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. pod simbolom komunizma - crvenom zvijezdom petokrakom !

 

Dana 17. kolovoza 1990. su Srbi iz Hrvatske, uz pomoć «JNA» zauzeli hrvatski grad Knin i ilegalnu srpsku tzv. «Samoupravnu autonomnu oblast Krajinu» («SAO Krajina») protuustavno proglasili srpskom paradržavom «Republikom Srpskom Krajinom» koja je bila povod ratu u bivšoj Jugoslaviji odnosno u Hrvatskoj (1991. godine), dok je jedan od uzroka razpada Titove Jugoslavije bila velikosrpska hegemonija beogradskog režima Slobodana Miloševića.

 

Rat u bivšoj Jugoslaviji 1991. – 1995. koordinirala je jugoslavenska vojna Kontraobavještajna služba «KOS» JNA iz Beograda odnosno zločinačka organizacija bivše komunističke partije SKJ, s kojom je za vrijeme «jugoslavenske krize» i rata odnosno velikosrpske agresije usko surađivala hrvatska vojna obavještajna služba SIS i njen šef Josip Perković, u uskoj suradnji sa šefom hrvatske tajne policije SZUP Josipom Manolićem, bivšim visokim oficirom totalitarne tajne jugoslavenske službe OZNA. Perković je bio bivši visoki funkcioner jugoslavenske totalitarne političke policije «Službe državne bezbednosti» (SDB).  Državno odvjetništvo u Njemačkoj je Perkovića Josipa osumnjičilo 2005. da je organizirao atentat i sudjelovao 1983. u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića kraj Münchena, a njemačka krim-policija (Bundeskriminalamt, BKA) je za Perkovićem raspisala tjeralicu, koja je proslijeđena Interpolu (Perković je u vrieme Đurekovićeva ubojstva bio šef zagrebačkog odjela Udbe koji je bio zadužen za progon hrvatskih emigranata.) Vlada premijera Sanader (HDZ) odbila je Perkovića izručiti njemačkim sudskim vlastima, pozivajući se na to da po hrvatskom ustavu državljani Hrvatske ne mogu biti izručeni u inozemstvo. (U isto vrieme je RH službeno od Australije zatražila izručenje stranog državljanina, «kapetana Dragana», kojega je državno odvjetništvo kazneno prijavilo zbog osnovane sumnje da je u Hrvatskoj počinio ratni zločin, kao šef paravojne četničke skupine i instruktor MUP-a Srbije.)

 

Šef Sigurnosno-informativne službe Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) Josip Perković naveo je u pismenom dopisu «Službi državne bezbednosti» Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije od 28. lipnja 1992. godine, da su neosnovane («deplasirane») optužbe sa srpske strane, na račun hrvatske strane, za krivnju o «sramnom raspadu SFR Jugoslavije». Perković opovrgava optužbe srpske tajne državne policije na račun hrvatskih «kadrova» Udbe iz Hercegovine Stanka Čolaka, Ivana Lasića i drugih, te na račun hrvatskih «(…) tajnih operativaca koji su pretežno djelovali u inozemstvu. A to su: VICE VUKOJEVIĆ*, (…)GOJKO ŠUŠAK (…) i drugi». Vicu Vukojevića je Perković pred optužbama iz Beograda branio kao jednog od «glavnih konspirativnih organizatora u uklanjanju i egzekuciji zločinačkog ustaškog generala MAKSA VJEKOSLAVA LUBURIĆA. VICE je VUKOJEVIĆ 1968. i 1969. djelovao u inozemstvu BEČ – ZURICH – PARIS i uz pomoć visokog funkcionara UDB-e STANKA KARADEGLIJE koordinirao i držao na vezi ILIJU STANIĆA. STANIĆ je bio plasiran u domicil generala M.V. LUBURIĆA (…) Odmah potom VICE VUKOJEVIĆ vraćen je u Jugoslaviju i danas živi u Zagrebu. (…) Kod perfektne egzekucije imoćanskog teroriste BRUNE BUŠIĆA držao ga je na vezi dok nije obavljena egzekucija. Odlaskom GOJSKA ŠUŠKA u Canadu UDB-a je u suradnji američke obavještajne službe CIA cijelu organizaciju OTPOR preuzela u svoje ruke. Zahvaljujući našim tajnim operativcima MARINU SOPTI i GOJKU ŠUŠKU. (…) SDB glava OSTOJA VASIĆ Novosađanin steže ucjenama ANTUNA VRDOLJAKA/*/ zbog afere oružja «avio-oružje KIKAŠ» i 28.godišnjeg obav. rada za UDB-u A VRDOLJAKA među film-kulturnjacima. Pa zar je Kikaš malo? Ovdje pomenuta elita obavještajaca morala je pobjeći u Beograd.  (…) Alfa i omega jugoslavenske UDB-e STANKO ČOLAK rekao mi je prije dva mjeseca slijedeće: «KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi UDBAŠI i KOSOVCI bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu.» MI smo do sada u ovome ratu obavili svoj dio posla. Hrvatska Stranka Prava je dotučena. Fašisti HOS-a su završili tamo gdje im je mjesto, od PARADŽIKA pa nadalje. (…) ŠEŠELJEVI fašisti divljaju i dalje. To je naša konstatacija.(…) Mi konstatiramo da su svi obavještajni Savezni Organi SSUP, SDB i SSNO KOS-a korektno od nas dobili sve kanale preko kojih je oružje dopremano RH i BiH. Našom zaslugom Jugoslavenska je Armija na tim kanalima zaplijenila oko 70% svakojakog oružja i opreme. Za ostatak od oko 30% nismo krivi mi nego Savezni Organi. (…) Brigadir Josip Perković»

 

Cilj jedinstvene srpsko-hrvatske obavještajne akcije bila je podjela BiH između Beograda i Zagreba, i očuvanje privilegija jugokomunističkog ustroja u tranzicijskim uvjetima nestanka komunizma i etabliranja demokracije i kapitalističkog sistema.

 

Bivša jugokomunistička tajna policija Udba (SDB) i zloglasni KOS JNA bili su hrvatskom narodu najveće neprijateljske i zločinačke organizacije kojima je u posljednjim danima Jugoslavije bio cilj stvaranje velike Srbije i ostanak na vlasti bivših komunista nakon sloma komunizma 1989. godine u uvjetima demokracije i restauracije kapitalizma. Agenti KOS-a bili su 1990./1991. infiltrirani u hrvatsku vladu i Sabor, u hrvatsku policiju i obavještajnu zajednicu, u oružane snage odnosno Hrvatsku vojsku, i u političke stranke, od kojih najviše u HDZ i SDP. Od optuženih doušnika « KOS-a JNA » se na čelu jedne parlamentarne političke stranke u Republici Hrvatskoj – otete Hrvatske stranke prava – danas još nalazi Anto Đapić !!!